Heerlijk lange zomeravonden, met lekkere wijn en het gezelschap van vrienden… Tot rust komen in de hangmat, terwijl musjes vlakbij in de heg een nestje bouwen… Genieten van elk momentje zon, gewoon omdat het kan… De tuin is vandaag de dag écht een verlengstuk van je huis. Tenminste, wanneer je deze gezellig en praktisch inricht! Zo doe je dat:

Een loungeset met luxe kussens uitkiezen – waar moet je op letten? Een loungeset met luxe kussens brengt het comfort van binnen naar buiten toe. Deze set meubels van sterk en weersbestendig materiaal zorgen dat je in stijl kan genieten van elke zonnige dag. Een loungeset is gemaakt met comfort als achterliggende gedachte en bevat banken, zitzakken, kussens en dekens. Zodat je alles wat normaal een binnenactiviteit zou blijven nu naar buiten kunt verplaatsen. Geef een feestje, houd een borrel, eet buiten met familie en vrienden. Lees een boek, kijk je favoriete serie, en val zorgeloos in slaap op je heerlijk zachte loungebank. Kies en stijl die bij jou en je woning past: van Scandinavisch of landelijk tot strak en modern. Een moderne loungeset hoeft niet duur te zijn, en de meubels zijn gemaakt om jaren te overleven in weer en wind. 

Het duurt niet lang meer voor de echte nachtvorst intreedt en Koningin Winter haar kans ziet. Voor die tijd kun je zelf een aantal voorbereidingen treffen om te zorgen dat jouw tuin er in de lente weer mooi bij staat! Dit kun je doen:

Het najaar is eigenlijk de perfecte tijd om nieuwe tuinmeubelen te kopen. We denken er in deze tijd eigenlijk niet aan omdat we net een beetje afscheid van de tuin hebben genomen en weer meer tijd binnenshuis doorbrengen. Maar juist in het najaar zijn tuinmeubelen een stuk voordeliger dan in het voorjaar. De mooiste collecties worden tegen de fijnste prijsjes aangeboden dus waarom zou jij jouw tuinset voor het komende zomerseizoen nu niet alvast voordelig op de kop tikken? Wij geven je nog een paar tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een tuinset.

In Nederland laat het zonnetje zich steeds vaker van zijn beste kant zien. Een parasol is dan onmisbaar om je tegen de zon te beschermen. Zeker tussen 12 en 15 uur wanneer de zon op zijn sterkst is, is het belangrijk om een schaduwplekje op te zoeken. Dat kan prima door gebruik te maken van een parasol. Deze is al meer dan 3000 jaar geleden uitgevonden en werd eerst door de Egyptenaren gebruikt om zich tegen de warme zon te beschermen en later volgden ook de Grieken en de rest van de wereld.

Een van de tuintrends van 2018 is het gebruik van strakke en stoere materialen. De tuin wordt ook steeds vaker een verlengstuk van onze woning. Het is een belangrijke plek geworden waar we tot rust willen komenen.. Het liefst richten we onze tuin gezellig in met een mooie eethoek, een loungeset, een buitenkeuken en kastjes. In ieder geval zo compleet mogelijk, zodat hij comfortabel is. Ben jij nog op zoek naar een prachtige tuintafel? Het is nu helemaal hip om tuinmeubels op maat te laten maken.

Met welke meubelen maak jij de tuin dit jaar summer ready? We vertellen je alles over de materialen, kleuren en modellen die wij hebben gespot voor de zomer van 2018!

Nog even en de zomer begint officieel. De afgelopen maand hebben we al behoorlijk veel zon gehad. Het was zelfs de warmste mei sinds 1706, volgens Weeronline.nl. Het voelde al helemaal als zomer en daar hebben we dan natuurlijk erg van genoten. Strand, zonnen, terrasje pakken, barbequen en gewoon relaxen in de tuin. Is jouw tuin al helemaal klaar voor het nieuwe seizoen of kun je nog wel een mooi tuinmeubel gebruiken? VanLonden.com heeft voor jou drie gave zitmeubelen geselecteerd die perfect passen in iedere tuin.

Hoera, de lente is aangebroken. Het is is weer tijd om de tuin in te duiken. Hoewel de temperatuur op dit moment nog niet bepaald lenteachtig is, kunt u wel alvast een aantal tuinklussen oppakken. Natuurlijk kunt u de aarde omspitten, snoeien of het gras verticuteren maar ook het maken van een tuinmeubel is een optie. Graag leggen wij u alles uit over het maken van van een tuinmeubel en over het meest geschikte tuinhout voor die klus. Begin maar snel want dan kunt u binnenkort heerlijk op uw zelfgemaakte tuinmeubel genieten van de tuin en het mooie weer.