119
Duurzaam hout aanschaffen voor aanmaak van een paardenstal
Gepubliceerd: 01-03-2024

Wanneer je een eigen paard hebt, dan ben je wettelijk verplicht om hiervoor een geschikte schuilplaats te maken. Voor het opbouwen van een stal kun je gebruikmaken van specifieke paardenstal pakketten. Afhankelijk van de omvang die je wenst, kan gekeken worden naar de mogelijkheden.

Er zijn verschillende soorten pakketten waaruit gekozen kan worden. Zo kun je kiezen voor een open stal, een schuilstal of zelf een compleet gesloten stal. Ook de locatie waar de stal zal worden geplaatst, heeft invloed op hoe de stal er uiteindelijk zal komen uit te zien. Je wilt beschikken over het beste hout dat tegen weersomstandigheden bestand is. In korte tijd kun je een eigen stal realiseren, waarin je paard een rustig onderkomen vindt. Een pakket van hout kan eenvoudig naar je worden toegezonden, waarna een stal naar design kan worden opgebouwd.

Een paardenstal bouwpakket

Bij www.houtenplaten.be kun je terecht wanneer je op zoek bent naar een compleet pakket waarmee je eenvoudig een eigen stal maakt voor jouw paard. Je vindt hier complete pakketten van duurzaam hout die het mogelijk maken om een geschikte stalling voor jouw paard te maken. Verschillende modellen tonen wat mogelijk is en hoe een stal wordt opgebouwd uit diverse houten platen. Het wordt zo mogelijk om een eigen stal samen te stellen, die geheel overeenkomt met jouw visie. Een stal kan samen met ervaren designers worden getekend en berekend, zodat de juiste omvang kan worden vastgesteld. Je kunt hiervoor langskomen in een showroom om verschillende modellen te bekijken. Ook kan een paardenstal bouwpakket uiteindelijk moeiteloos bij jou thuis of locatie worden afgeleverd.

Gesloten stalling

Een stalling is een belangrijk onderdeel dat voor een paard moet worden aangeschaft. Het is belangrijk dat je paard beschikt over een ruimte waarin het zich kan terugtrekken. Als bescherming tegen elementen van het weer, of ’s nachts voor een goede nachtrust. Een stal moet zo comfortabel mogelijk zijn, terwijl je paard ook over voldoende bewegingsvrijheid moet beschikken. Een gesloten stal biedt voldoende beschutting, zonder dat het paard zich opgesloten voelt. Uiteraard wil je wel dat er nog voldoende licht en lucht binnenkomt. Een paardenstal moet daarom beschikken over een natuurlijke ventilatie en dit kan worden gerealiseerd door middel van een uitlaat via het dak en een inlaat die via de deuropening loopt. Je kunt hiervoor kiezen uit één of twee steenschotten die afzonderlijk van elkaar kunt openen. Hierdoor kan het paard bovendien nog contact onderhouden met andere paarden of de omgeving buiten de paardenstal.

Duurzaam hout voor paardenstal

Voor het bouwen van een paardenstal gebruik je duurzaam hout. Duurzaam klussen met hout zorgt ervoor dat een paardenstal lang behouden blijft, zonder er in conditie op achteruit te gaan. Voor het maken van een paardenstal zijn verschillende opties mogelijk. Een paardenstal kan in een open weide worden geplaatst maar eveneens een verharde ondergrond kan worden gebruikt. Er is een wettelijke oppervlakte waarmee rekening moet worden gehouden. Met de juiste paardenstal pakketten van duurzaam hout voldoe je hier zeker aan. Met een geschikt stappenplan bouw je eenvoudig een goede stalling voor jouw paard.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide