1455
Lekker snel schoon met een hogedrukreiniger

Met een hogedrukreiniger heb je snel een schoon terras, fris gewassen auto en piekfijn tuinmeubilair. Hogedrukreinigers spuiten alles onder hoge druk in een mum van tijd schoon. Een hogedrukspuit sluit je eenvoudig aan op je tuinslang. Ga je een hogedrukreiniger kopen, dan is het belangrijk stil te staan bij wat je met de drukspuit wilt gaan reinigen. Een keuze voor een hogedrukreiniger hangt voornamelijk af van het soort reinigingklus dat je wil uitvoeren. Hoe hoger de waterdruk en de wateropbrengst, hoe meer verontreiniging je aankunt.

Welke reinigingsklus pak je aan?
Welke schoonmaakklus je aanpakt met de hogedrukreiniger hangt af van het aantal bar en de accessoires. Hoe groter het aantal bar, hoe grotere en professionelere klussen je uitvoert. Zo heeft een hogedrukspuit met een werkdruk van 100 bar te weinig druk om grote klussen, zoals een tractor of een zwembad schoon te maken. Gebruik je hem alleen voor de fiets, het terras of de auto? Dan is een lager aantal bar prima.

Welke lengte tuinslang en hogedrukslang heb je nodig?
Een hogedrukreiniger op benzine of accu werkt dan wel zonder verlengsnoer, maar meestal heb je nog een tuinslang nodig die je op een buitenkraan aansluit. Daarnaast heb je de hogedrukslang zelf die ook een bepaalde lengte heeft. Kijk daarom eerst goed wat de ideale lengte van de hogedrukslang en de tuinslang is voor jouw klus. Er zijn ook hogedrukreinigers waarbij je geen tuinslang nodig hebt. Die werken met een waterreservoir. Deze reinigers zijn veelal geschikt voor kleine reinigingsklussen.

Welke accessoires heb je nodig?
We raden het gebruik van accessoires aan om bepaalde reinigingsklussen netjes uit te voeren. Zo gebruik je een terrasreiniger om je terras streeploos schoon te maken. En een wasborstel zorgt ervoor dat je de lak van je auto niet beschadigt. Natuurlijk kun je de hogedrukreiniger ook gebruiken zonder accessoires, maar vaak is dit niet aan te raden. Bij veel hogedrukreinigers worden al standaard accessoires meegeleverd. Wil je een losse accessoire aanschaffen? Kijk dan goed of de accessoire voor jouw type hogedrukreiniger geschikt is.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners