1636
Optimaal gebruik maken van de ruimte in je slaapkamer
Gepubliceerd: 07-09-2020 Laatste update: 16-10-2023

Heb je een kleine slaapkamer of ruimte nodig voor andere meubelstukken zoals bijvoorbeeld een bureau? Dan is het wel zo fijn om optimaal gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Hoe je dat doet? Dat vertellen we je graag met deze praktische tips!

 

1. Kies de juiste kleerkast

Het vinden van de juiste kleerkast is het halve werk. Een kleerkast waar je al je kledingstukken in kwijt kunt en ruimte overhoudt om wat andere spulletjes op te bergen, is natuurlijk ideaal. De kleerkast collishop komt bijvoorbeeld in alle vormen en maten; gegarandeerd dat je er eentje vindt die perfect bij jouw slaapkamer past.

inspiratiebrochures1.png

2. Tover je bed om tot een hemelbed

Heb je altijd al een hemelbed willen hebben? Nu is je kans. Wanneer je jouw bed achter gordijnen ‘verstopt’ lijkt je kamer namelijk groter! Laat de gordijnen vanaf het plafond naast het bed naar beneden hangen om de kamer optisch groter te maken. Het geeft je een heerlijk nestje om fijn in te dromen én het idee dat je kamer groter is.

3. Kies voor een verhoogd bed

Een hoger bed met ruimte onder het bed geeft je natuurlijk meer mogelijkheid om meubelstukken kwijt te kunnen. Zo kun je onder een hoogslaper een bureau kwijt, een kledingkast, een schoenenrek - en ga zo maar door. Die extra ruimte komt gegarandeerd van pas wanneer je een kleine slaapkamer hebt!

4. Gebruik de ruimte boven de deur

De ruimte boven de deur blijft vaak leeg: en dat is ontzettend zonde. Deze ruimte is namelijk bij uitstek geschikt om een aantal planken op te hangen waar je bijvoorbeeld je boeken, accessoires of andere items kwijt kunt. De planken vallen niet op, waardoor het je kamer niet kleiner laat lijken.

5. Kies de juiste items

Een groot kleed geeft het idee dat je kamer groter is dan een aantal kleine kleden: en hetzelfde geldt voor alle decoratie, meubelstukken en accessoires. Grote items laten een kleine ruimte optisch groter lijken, terwijl een samenval van kleine items voor een rommelige sfeer zorgen.

6. Inklapbare meubelstukken

Schaf inklapbare meubelstukken aan om de ruimte optimaal te gebruiken. Een bureau wat je na gebruik in kunt klappen geeft je bijvoorbeeld de mogelijkheid om ook in een kleine kamer naar hartelust te kunnen werken: en het vervolgens in originele staat achter te laten. Hetzelfde geldt voor items als een strijkplank, dressboy, maar ook grote meubelstukken zoals je bed!

Lees ook:

20 manieren om een kleine ruimte groter te laten lijken

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide