2715
Wat heb je allemaal nodig voor een kinderkamer
Gepubliceerd: 20-05-2019 Laatste update: 15-09-2023

Een kinderkamer kun je op allerhande manieren inrichten, maar de basis van een kinderkamer bestaat toch altijd uit een wiegje of ledikant en later een bed, een commode en een kledingkast. Je kunt vaak complete sets voor de baby- of kinderkamer kopen die uit deze drie delen bestaat. Verder hangt het van de beschikbare ruimte af of je deze basisbenodigdheden aanvult met andere zaken.

Wieg of ledikant?
Een wieg gebruik je voor de eerste maanden na de geboorte van je baby. Een wieg heeft een aantal voordelen. Het is makkelijk te verplaatsen zodat je de baby in de wieg dicht bij je kunt laten slapen. Een wieg bied je baby geborgenheid. Als je kindje beweeglijker wordt, is de wieg niet meer ideaal en komt een ledikant ervoor in de plaats.

Naast de wieg of het ledikant is ook een goed matras nodig met wat extra beddengoed. Hier lees je nog meer tips over wiegjes.

inspiratiebrochures1.png

Commode
Een commode wordt gebruikt om je kind erop te verschonen. In plaats van een commode zou je ook een ladekast of tafel kunnen gebruiken, maar een commode heeft de beste werkhoogte en is handig om alle benodigde spullen voor het verschonen bij de hand te hebben. Het blad van de commode is groot genoeg voor een aankleedkussen. De opstaande rand aan de achter en zijkanten van de commode maakt het verschonen op een commode eenvoudiger.

Let bij de aanschaf van een commode op of deze goed stabiel staat en er mogen natuurlijk geen schroeven of iets dergelijks uitsteken.

Kast
Een kast op de baby- of kinderkamer is nodig om alle baby- en kinderkleding op te kunnen bergen. Kledingkasten zijn verkrijgbaar in diverse formaten, dus er is er altijd wel een die in de kinderkamer past. Is de ruimte echter toch wat klein, dan kan een ladekast eventueel volstaan. Zoek je inspiratie voor een kinderkamer? Kijk eens bij Petite Amélie.

Accessoires
Natuurlijk kun je de babykamer uitbreiden met handige accessoires als daar de ruimte voor is. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie schommelstoel naast het wiegje of het ledikant plaatsen. Voor schoolgaande kinderen zijn een bureau en boekenkast een nuttige aanvulling. Check je meubels op scherpe randjes.

Lees ook

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide