21459
Petite Amelie: creëer magische kinderkamers voor elke levensfase
Gepubliceerd: 22-06-2023 Laatste update: 05-03-2024

Het creëren van een betoverende kinderkamer is een bijzondere taak voor elke ouder. Het Nederlandse merk Petite Amelie begrijpt dit als geen ander en heeft zich toegelegd op het ontwerpen van prachtige meubels en accessoires voor baby's, peuters en oudere kinderen. Met oog voor detail en kwaliteit biedt Petite Amelie een breed scala aan meubels die meegroeien met je kind, van babybedjes tot hoogslapers en alles daartussenin. In dit artikel ontdek je het verhaal achter het ontstaan van Petite Amelie en krijg je een overzicht van de beschikbare meubels en accessoires.

Inhoudsopgave

Het Ontstaan van Petite Amelie

Petite Amélie, opgericht in 2012 door Joanna Rutges in Lyon, Frankrijk, is ontstaan uit de behoefte aan een uniek wiegje voor haar dochter. Het merk onderscheidt zich door zijn focus op tijdloos design, praktische en stijlvolle kindermeubels, speelgoed, en accessoires. Met aandacht voor detail en een neutrale stijl passen de producten naadloos in elk interieur, waardoor ouders een persoonlijke kinderkamer kunnen creëren. Als een sterk merk in Europa, staat Petite Amélie bekend om zijn authenticiteit en kwaliteit, gebaseerd op het echte verhaal van een moeder.

Petite Amelie babykamer

petit-ameli-kinderkamer-02.jpg

inspiratiebrochures1.png

De babykamer is de eerste plek waar je kindje de wereld ontdekt. Petite Amelie biedt een uitgebreide selectie van babykamermeubels, waaronder babybedjes, commodes en kledingkasten. De babybedjes zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals klassiek, modern en Scandinavisch geïnspireerd. Ze zijn ontworpen met oog voor veiligheid en comfort, zodat je baby heerlijk kan slapen. Combineer het bedje met een bijpassende commode en kledingkast voor een harmonieuze inrichting van de babykamer.

Petite Amelie peuterkamer (2-5 jaar)

petit-ameli-kinderkamer-15.jpg

Naarmate je kind groeit, verandert ook zijn behoefte aan een inspirerende en speelse omgeving. De peuterkamers van Petite Amelie bieden de perfecte balans tussen comfort en verbeelding. Van peuterbedjes met zijhekjes die de overgang van een wieg naar een 'groot' bed gemakkelijk maken tot kleurrijke opbergoplossingen en speelgoedmanden. Hierdoor kan je kind zijn creativiteit uiten en de wereld om hem heen ontdekken.

Petite Amelie kinderkamer (>6 jaar)

petit-ameli-kinderkamer-08.jpg

Naarmate je kind ouder wordt, groeit ook zijn behoefte aan een eigen ruimte waarin hij zich kan ontwikkelen en tot rust kan komen. Petite Amelie biedt een prachtige collectie kindermeubels voor kinderen van zes jaar en ouder. Van stevige en stijlvolle bedden zoals hoogslapers en halfhoogslapers met geïntegreerde bureaus en opbergruimte tot comfortabele stoelen en trendy boekenplanken. Deze meubels zijn ontworpen om mee te groeien met je kind en bieden een duurzame oplossing voor een kinderkamer die met de jaren verandert.

Petite Amelie speelgoed en accessoires

petit-ameli-kinderkamer-17.jpg

Petite Amelie biedt niet alleen prachtige meubels, maar ook een scala aan speelgoed en accessoires om de kinderkamer nog leuker te maken. Van houten speelgoed dat de creativiteit stimuleert tot zachte knuffels en vrolijke muurstickers die de ruimte opfleuren. Deze toevoegingen zorgen voor een persoonlijke touch en een speelse sfeer.

Wanneer heb je welke meubels nodig voor je kind?

Het kiezen van de juiste meubels voor je kind is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de leeftijd en behoeften van je kind. Hier is een algemene richtlijn:

  • Co-sleeper: Dit is een handige optie voor ouders die hun baby dicht bij hen willen hebben tijdens de eerste maanden van zijn leven.
  • Babybed: Dit heb je nodig vanaf de geboorte tot ongeveer twee jaar, afhankelijk van wanneer je kind klaar is voor de overstap naar een peuterbed.

  • Peuterbed: Dit is geschikt voor kinderen van ongeveer twee tot vijf jaar oud, wanneer ze de wieg ontgroeien maar nog niet klaar zijn voor een groter bed.

  • Juniorbed: Dit is een tussenstap tussen een peuterbed en een eenpersoonsbed, ideaal voor kinderen die de overstap naar een groter bed maken.

  • Hoogslaper/Halfhoogslaper: Deze bedden zijn ideaal voor kinderen ouder dan zes jaar, omdat ze een verhoogd bed bieden met ruimte eronder voor een bureau, opbergruimte of speelruimte.

  • Stapelbed: Geschikt voor oudere kinderen of gezinnen met meerdere kinderen die dezelfde kamer delen. Zorg ervoor dat de veiligheidsrichtlijnen worden gevolgd bij het gebruik van een stapelbed.

petit-ameli-kinderkamer-06.jpg

Kindermeubels en veiligheid

Bij het inrichten van een kinderkamer is het cruciaal om prioriteit te geven aan veiligheid, duurzaamheid en gezondheid. Kies meubels die voldoen aan de veiligheidsnormen en gemaakt zijn van niet-toxische materialen. “Een veilige omgeving stimuleert niet alleen de fysieke veiligheid van het kind, maar ook hun mentale welzijn en ontwikkeling,” zegt Dr. Lisa Huisman, kinderpsycholoog. Zorg voor afgeronde hoeken bij meubilair, stabiele constructies om omvallen te voorkomen en gebruik milieuvriendelijke materialen voor zowel gezondheidsvoordelen als milieuimpact. Kortom, een doordachte inrichting met aandacht voor deze aspecten draagt bij aan een stimulerende en veilige groeiomgeving voor kinderen.

Petite Amelie biedt een prachtige selectie van stijlvolle en kwalitatieve meubels en accessoires voor babykamers, peuterkamers, kinderkamers en speelgoed. Met oog voor detail en functionaliteit zorgt Petite Amelie ervoor dat ouders de perfecte omgeving kunnen creëren voor hun kinderen. Of je nu op zoek bent naar een knusse babykamer, een inspirerende peuterkamer of een comfortabele kinderkamer, Petite Amelie heeft alles wat je nodig hebt. Maak van de kinderkamer een plek waar je kinderen kunnen spelen, dromen en opgroeien in stijl.

 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide