1522
kinderkamer
Gepubliceerd: 01-01-2012 Laatste update: 15-09-2023

Het inrichten van babykamers is een eenvoudige zaak als je het gaat vergelijken met dat van een kinderkamer. Daarnaast kan je de babykamer inrichten naar eigen smaak. Bij een kinderkamer moet je, afhankelijk van de leeftijd, steeds meer rekening houden met wat je kind wilt, nu en over een paar jaar.

Hoe je een kinderkamer inricht is dan ook erg afhankelijk van de leeftijd van je kind. Veel ouders maken de fout om bijvoorbeeld geen rekening te houden met de puberteit die voor de deur staat. Kinderen kunnen hierdoor binnen 1 of 2 jaar helemaal zijn uitgekeken op een kinderkamer. Het is dus ook zaak deze op de groei in te richten.

Een kind van 10 of 11 jaar staat op het punt om naar de middelbare school te gaan. Daarnaast zullen zij vanuit de basisschool al steeds meer huiswerk meekrijgen. Wanneer je een nieuwe kinderkamer voor kinderen uit deze leeftijd gaat inrichten, zorg dan dat er voldoende ruimte is om te studeren.

Er komt een leeftijd dat kinderen opeens vrij snel zijn uitgekeken op bijvoorbeeld kinderlijk behang, met veel felle kleuren of tekeningen. Het is daarom verstandiger om als je kind al wat ouder is, te kiezen voor een strak en neutraal behang, of de muur te schilderen. Eventuele leuke figuren of afbeeldingen kunnen door middel van accessoires als posters, schilderijen, lampen of een dekbedovertrek in de kamer terugkomen. Deze zijn gemakkelijk weg te halen als je kind ze niet meer leuk vindt.

WIN-VLOERKLEED.png

Natuurlijk mag er wel een thema in de kinderkamer terug komen. Het is verstandig om dit iets genuanceerder aan te brengen, en je af te vragen of je kind het thema ook over een paar jaar nog leuk zal vinden.

Kinderen zullen meer met gezelschapsspelletjes of kaartspellen willen gaan doen, en minder behoefte hebben aan een hele speelhoek. Wellicht komt er binnenkort een muziekinstrument in beeld. Of wellicht wil je kind een keer een televisie op de kamer. Een computer met Microsoft Office kan misschien ook handig zijn voor als je kind naar de middelbare school gaat. Sommige van deze punten zijn of lijken wellicht nog ver weg, maar het kan geen kwaad om er rekening mee te houden.

Al met al is een kinderkamer een stuk moeilijk om uit te kiezen dan een babykamer. Het belangrijkste verschil is dat je kind mee wilt en moet denken. Vraag naar wat hij/zij graag wilt. Houd daarbij altijd in het achterhoofd dat het de komende jaren snel kan gaan met de ontwikkeling van je kind. Zo koop je een kinderkamer die ook over een paar jaar nog goed bij je kind past.

Lees ook

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide