3555
Babykamer verven? 5 handige tips
Gepubliceerd: 21-02-2019 Laatste update: 08-05-2022

Bij de inrichting van de babykamer komt natuurlijk van alles kijken, maar verven is wel een van de eerste zaken waar je jezelf mee bezig zult houden. Maar welke kleuren kies je, hoe kun je duurzaam verven, en hoe zorg je ervoor dat alles soepeltjes verloopt? Met deze tips wordt het verven van de babykamer een eitje!

1. Duurzaam verven
We leven steeds bewuster, en tegenwoordig kan ook de verf op onze muren goed zijn voor het milieu. Duurzaam verven is helemaal trending in 2019, en is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de baby! Zo is er geheel biologisch afbreekbare krijtverf beschikbaar, en kun je tientallen duurzame verfsoorten vinden in allerlei mooie kleuren. Als je dan toch aan het verven gaat, waarom dan niet meteen duurzaam?

2. Kleuren kiezen
Misschien wel het belangrijkste bij het verven van de babykamer is het kiezen van de juiste kleuren. Je doet er over het algemeen verstandig aan om zachte, neutrale kleuren te kiezen. Op deze manier wordt de ruimte niet te druk, en kan de kleine op zijn of haar eigen tempo kennis maken met alle sensaties die deze wereld te bieden heeft. Nog een voordeel van het gebruiken van neutrale kleuren is het feit dat je met decoratie alle kanten op kan! Kies daarom bijvoorbeeld voor een helderwit plafond in ral 9010. De muren kun je verven in creme-wit (het bekende ral 9001) of verkeerswit (ral 9016) voor een rustig effect.

inspiratiebrochures1.png

3. Thema bepalen
Het is ook slim om een bepaald thema te bepalen voor de babykamer. Aan de hand van dit thema kun je er namelijk voor zorgen dat de babykamer er, na het verven, als een mooi geheel uitziet. Houd de verf (zoals besproken in punt 2) neutraal, en werk vervolgens met je decoratieve materialen (waaronder de raamdecoratie) binnen een bepaald thema. Gebruik de RAL kleuren om te bepalen welke combinaties mooi zouden zijn in de babykamer.

4. Goede voorbereiding
En natuurlijk is ook een goede voorbereiding erg belangrijk. Een duidelijk plan van aanpak zorgt ervoor dat het verven uiteindelijk soepeltjes gebeurt. Zorg dat je alle benodigde materialen op tijd in huis hebt, en dat je voldoende tijd hebt om de klus meteen helemaal af te ronden.

5. Oog op de toekomst
Denk altijd na over eventuele toekomstige mogelijkheden. Misschien besluit je in de toekomst van muurstickers gebruik te maken. In dat geval is het natuurlijk wel makkelijk als er geen grote muurschildering in de weg zit. Want wat op dit moment een ontzettend goed idee lijkt, kan je in de toekomst nog wel eens tegen gaan staan. Probeer het dus zo neutraal mogelijk te houden, om alle mogelijkheden in de toekomst open te laten.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide