3816
Winterse trends in haarden
Gepubliceerd: 26-10-2017 Laatste update: 02-12-2017

Nu de herfst is begonnen en we steeds meer tijd binnen vertoeven, breekt ook weer het moment aan om je huis winterproof te maken. Want het grote voordeel van het winterse seizoen is de mogelijkheid om een warme sfeer binnen te creëren. En wat brengt nu meer winterse gezelligheid en warmte dan een haard? Kalfire, fabrikant van hoogwaardige kwaliteitshaarden, heeft enkele trends op het gebied van haarden gesignaleerd voor de komende winter. 

Integratie
Haarden worden steeds meer een integraal onderdeel van het interieur. Ze worden naadloos opgenomen in de omgeving en dat is ideaal, want zo krijg je een persoonlijke sfeer in huis. Denk aan haarden die in een boekenkast of tv-meubel zijn verwerkt. Het kader en andere metaaldelen zijn steeds onzichtbaarder. En dit zorgt voor een minimalistische en pure uitstraling. 

kalfire-divider-g125-37c-v1.jpg

inspiratiebrochures1.png

Duurzame materialen
Deze integratie wordt ook in materialen steeds verder doorgevoerd. Door het gebruik van hittebestendig plaatwerk hoeven voor het design van de haard vrijwel geen compromissen meer gesloten te worden. Hiermee ontstaat een legio keuzemogelijkheden voor materiaal dat het beste bij het interieur past. Deze ontwerpvrijheid zien we terug in de toename van materialen als hout, natuursteen, metaal of keramisch glas. 

Natuurlijk vlammenspel
Door technologische ontwikkelingen is het mogelijk om het houtvuur in een gashaard zo natuurlijk mogelijk na te bootsen. Zo kunnen keramische houtstammen hoger worden opgestapeld. Dit zorgt voor een reëler vlammenspel. Daarnaast stimuleert LED-verlichting in de bodem het gloedbed van de houthaard. Kalfire biedt sinds oktober 2016 met de gepatenteerde Natural Spark Generator de mogelijkheid om met onregelmatige frequentie vonken uit de vlammen te laten ontsnappen. Deze vonken doven langzaam waardoor het vlammenspel er heel echt uitziet.

kalfire-g80-48f.jpg

“Wij streven er altijd naar om een zo realistisch en mooi mogelijk vuur te creëren. Zo hebben wij met de Natural Spark Generator een functie ontwikkeld waarmee je natuurlijke vonken kunt creëren. Zo maximaliseren wij de beleving van een open houtvuur, maar dan binnen een gebruiksvriendelijke en duurzame omgeving van een (gas)haard”, zegt Beijko van Melick, directeur van Kalfire.

Smart home
Steeds meer gebruiksvoorwerpen en apparaten in huis zijn via een app te besturen. Dat maakt dat apparaten onderling kunnen communiceren, maar ook dat ze eenvoudiger te bedienen zijn, passend bij ieders persoonlijke woonsituatie. Voor haarden blijkt dat niet anders. Met het gebruik van een app kun je je haard remote bedienen en aansturen wat voor extra gebruikersgemak zorgt.

kalfire-w85-40f.jpg

Divider
We zien haarden steeds vaker terug op andere plekken in huis dan alleen in de huiskamer. Denk bijvoorbeeld aan de keuken of eetkamer waar een haard voor een warme sfeer zorgt op momenten dat een gezin samenkomt om quality time met elkaar te hebben. Dat brengt ons ook op de laatste trend, de haard als divider.

De haard kan prima fungeren als afscheiding tussen verschillende ruimtes. Denk aan de woonkamer en keuken, of de hal en de woonkamer, maar we zien het ook terug in slaapkamers waar met een (geïntegreerde) tunnelhaard de badkamer wordt afgescheiden. Een haard als verdeler heeft vele voordelen zoals een ruimtelijk gevoel waardoor kamers groter lijken. Of om op verschillende momenten vanuit verschillende ruimtes van de haard te kunnen genieten.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide