1719
Verwarmingsketel
Gepubliceerd: 10-10-2012 Laatste update: 28-04-2017

Consumenten stellen nieuwe eisen aan klokthermostaten. Daarom hebben designthermostaten met meer bedieningsgemak de toekomst. Want de nieuwe generatie thermostaten wordt draadloos vanuit een zelf gekozen plaats in huis bediend.

De robuuste, vormeloze thermostaat aan de muur lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. Design is in. Dat vraagt om afgemeten oplossingen voor ieder interieur.Want smaken verschillen nu eenmaal. Siemens is een van de eerste bedrijven die hierop inspeelt en heeft vier series fraai vormgegeven klokthermostaten op de markt gebracht. Met ontwerpen die uiteenlopen van klassiek tot futuristisch, van druktoets tot touchscreen. Men laat zien dat het vormgeven van de toekomst meer behelst dan design alleen.Want de nieuwe generatie thermostaten is eenvoudiger te installeren, biedt méér mogelijkheden en is bovenal gemakkelijker in gebruik.

De verwarming inschakelen met de afstandsbediening, gewoon vanaf de bank. Het kan met onder andere de REV23RF, waarbij RF staat voor radiofrequentie. De draadloze thermostaat communiceert in een veilige frequentie met de ontvanger die bij de ketel wordt geplaatst. Voor de installateur is dit een ideaal antwoord op de vraag van de consument naar meer bedieningsgemak.

Draadloze oplossing
Maar de voordelen moeten ook in praktisch perspectief worden gezien. Want met deze techniek wordt het inschakelen van de CV onafhankelijk van de thermostaatdraadjes, die vaak op een onhandige plek uit de muur komen. Zo onhandig zelfs, dat veel mensen de inrichting van hun huis erop hebben aangepast. Een onwenselijke situatie natuurlijk, die installateurs nu kunnen oplossen. Simpelweg door hun klanten te wijzen op de mogelijkheid van een zeer betaalbare, draadloze oplossing. Draadloze thermostaten zijn trouwens ook ideaal als er nog helemaal geen aansluiting is. Zoals in sommige vakantiehuisjes of wanneer wordt overgestapt van gaskachels op CV. Maar het biedt ook uitkomst in woningen waar bedrading niet wenselijk omdat er bijvoorbeeld speciale wandbekleding aanwezig is.

Gemakkelijke installatie
De nieuwe generatie thermostaten biedt nog een ander praktisch voordeel: veel meer gebruiks- én installatiegemak. Siemens ontwikkelde het gepatenteerde Push & Roll systeem, dat qua bediening sterk overeenkomt met die van mobiele telefoons. Dat maakt installeren niet alleen veel makkelijker, het levert installatiebedrijven ook tijdwinst op in het natraject. Want consumenten hebben de bediening snel onder de knie. Ook wat betreft functionaliteit bieden de verschillende thermostaten voor elk wat wils.Want er zijn klokthermostaten met relatief eenvoudige 24 uursprogrammering voor aan de muur.

Huis en Klimaat
Siemens is aangesloten bij de vereniging Huis en Klimaat. Deze vereniging bestaat uit producenten en leveranciers van comfortregelingen, zoals radiator- en temperatuurregelingen. Huis en Klimaat verstrekt objectieve informatie over optimaal wooncomfort en mogelijkheden voor energiebesparing aan consument, gebouwbeheerder, installateur, overheid en andere betrokkenen. Aangesloten leden/merken zijn: Itho-Van der Beyl (Cenvax), Comap, Danfoss, Durinck (Herz Armaturen), Siemens (Landis & Staefa), Honeywell, Itho (Theben), IMI Indoor Climate (Heimeier), Tour & Andersson bv en Nathan (Oventrop).Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide