1512
Lekker warm! een elektrische CV ketel
Gepubliceerd: 20-09-2021

Comfort is voor iedere woning van groot belang. Heeft u daarom wel eens gedacht aan een elektrische CV ketel? Het is goed dat u zich er eens in gaat verdiepen. Met name gedurende de herfst- en wintermaanden is het wel zo prettig dat u thuis kunt komen in een warm huis.

Hoe werkt een elektrische CV ketel?

Bij een elektrische CV ketel wordt het water opgewarmd door elektrische weerstanden. Vervolgens zal het water via een circuit langs de radiatoren of vloerverwarming stromen. Er zijn verschillende varianten te koop, daarom is het goed dat u nagaat wat de voordelen zijn. Op deze manier komt u er achter welke CV ketel het beste in uw situatie past.

Voordelen elektrische CV ketel

Als u kiest voor een CV ketel, dan heeft dat veel voordelen ten opzichte van andere apparaten. Het eerste voordeel is de installatie. Een CV ketel is eenvoudig en snel te installeren, ook kunt u deze bevestigen aan de muur (of op de vloer). Maar wist u ook dat een elektrische CV ketel veel goedkoper is dan andere verwarmingsinstallaties? U kunt dus ook veel geld besparen! Het is een efficiënt systeem en het kan uw woning snel opwarmen. Nog meer voordelen van de elektrische CV ketel op een rijtje:

inspiratiebrochures1.png

  • Het zijn zuinige apparaten.
  • Er is geen jaarlijks onderhoud vereist.
  • Het zijn erg stille apparaten, er zijn namelijk geen bewegende elementen in de ketel aanwezig.
  • De CV ketels zijn licht van gewicht en erg compact.
  • Eenvoudig in het onderhoud
  • Veilig in het gebruik.

Wat u nog moet weten over de elektrische CV ketel

De elektrische CV ketel heeft enige kracht nodig om te kunnen werken. Daarom moet u het verschil weten tussen de enkelfasige en driefasige voorziening. Het zijn allebei elektriciteitsvoorzieningen, alleen is de hoeveelheid stroom anders. De enkelfasige voeding is namelijk kleiner dan de andere variant. Dit wil zeggen dat u niet zoveel stroom kunt gebruiken. Een gewoon huis heeft genoeg aan deze variant, maar een grote woning, maar ook flatgebouwen of commerciële gebouwen hebben toch een driefasige voeding nodig.

Het is ook fijn om te weten wat de kosten zijn van de installatie van de elektrische CV ketel. Maar de kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Om te beginnen moet u zichzelf de vraag stellen of dat u een nieuw CV systeem kiest of dat u een bestaande installatie gaat vervangen of upgraden. Als oudere elementen vervangen moeten worden, brengt dat ook weer extra kosten met zich mee. Maar ook het type CV ketel speelt hierin een rol. Het beste wat u daarom kunt doen is eerst nagaan wat u wenst en wat de mogelijkheden zijn. Van daaruit kunnen er offertes aan worden gevraagd en kan er gekeken welk systeem het beste past bij uw situatie en uw budget.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide