1344
Is een boiler een goede oplossing voor jouw situatie?
Gepubliceerd: 10-03-2021

Heb je al eens overwogen om een boiler te kopen, en twijfel je aan de meerwaarde ervan? Of hoor je anderen erover praten, en vraag je je af of het voor jou misschien ook een goede oplossing zou kunnen zijn? Er zijn verschillende situaties waarin je er eentje zou kunnen overwegen te plaatsen.


Op een plek waar geen afvoer beschikbaar is 

Wil je ergens in of om het huis warm water gebruiken, dan heb je daar vaak twee soorten afvoeren voor nodig, zeker als de specifieke ruimte niet is aangesloten op het water dat door de cv-ketel verhit wordt. Ten eerste heb je een waterafvoer nodig, logisch. Maar in veel gevallen zal je ook een afvoer moeten hebben voor het apparaat dat je water verhit. Een geiser bijvoorbeeld, daarin vindt verbranding plaats. De stoffen die daarbij vrijkomen moeten goed kunnen worden afgevoerd. Heb je bijvoorbeeld in een bijkeuken, schuurtje of tuinhuisje wel de behoefte aan warm water, maar geen goede mogelijkheden voor een afvoer, dan kan een boiler een goede keuze zijn.

Als wachten op warm water te lang duurt 

Zeker wanneer je cv-ketel zich op de bovenste verdieping van je woning bevindt, kun je op de begane grond vaak behoorlijk lang wachten tot het water eindelijk warm is. Dat kan vervelend zijn, en een goede reden om op zoek te gaan naar een snellere oplossingen. Boilers worden in principe geplaatst op de plek waar je ze ook daadwerkelijk gebruikt. Dat kan bijvoorbeeld in de keuken zijn, of in een badkamer die zich beneden bevindt. Op deze manier heb je daar na plaatsing direct de beschikking over warm water, en behoort lang wachten tot het op de plek van bestemming is aangekomen tot het verleden. Ook wanneer je een kokend waterkraan wilt plaatsen, is een elektrische boiler wat je nodig hebt. Deze is in dit geval vaak heel compact, en zal in het keukenkastje dat zich direct onder de kraan bevindt geplaatst worden. Zo heb je daar vanaf nu binnen een seconde de beschikking over water op welke temperatuur je dat maar wilt.

inspiratiebrochures1.png

Als er geen gasleiding is

Elektrische boilers hebben nog een heel belangrijk voordeel: je kunt er warm water mee creëren op plekken waar geen gasleiding aanwezig is. Dat kan gelden voor het complete huis, als deze geen gasaansluiting heeft. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld een uitbouw aan je huis hebt geplaatst en hier de keuken of een badkamer in gedachten hebt, kun je met dit probleem komen te zitten. In plaats van de gasleidingen aan te hoeven passen, kun je ook kiezen voor elektrische oplossingen om ook hier warm water en verwarming te realiseren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide