1753
Gasloos wonen in 4 stappen
Gepubliceerd: 18-12-2018 Laatste update: 08-05-2022

Bij de nieuwbouwwoningen is het vaak al standaard: een gasloze woning, ook wel een all-electric woning genoemd. met de hulp van een elektrische waterpomp, elektrisch koken én een inductiekookplaat wordt het gasloos wonen makkelijk gemaakt.

Het zal niet lang meer duren totdat alle woningen van de gasleidingen af moeten en geheel gasloos zullen moeten functioneren. Nu kun je natuurlijk maanden tot jaren wachten totdat het moment daadwerkelijk gekomen is, maar je kunt je ook vast gaan voorbereiden op deze verandering. Je kunt maar vast geregeld hebben! Volg deze stappen om in no-time gasloos te wonen.

  1. CV-ketel installeren

Een kartonnen open haard verwarmd natuurlijk weinig. Begin dus met de installatie van een CV-ketel. Je hoeft deze niet eens perse te kopen mocht je het budget niet tot je beschikking hebben. Een CV ketel huren is niet meer dan normaal, en wordt dan ook met grote regelmaat gedaan. Via partijen als huren.nl wordt het huren van een cv ketel je lekker makkelijk gemaakt, en hoef je jezelf niet te veel zorgen te maken over alles wat erbij komt kijken.

inspiratiebrochures1.png

  1. Goede isolatie

Een andere stap waar je een groot verschil mee kunt maken is het opknappen van de isolatie. Niet alleen maakt dit het gasloos wonen een stuk makkelijker; het scheelt je ook flink in de kosten en geeft je iedere dag een lekker warm of koel huis. Voorzie de woning bijvoorbeeld van HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie of zelfs gevelisolatie. Op deze manier hoeft de verwarmingsinstallatie minder hard te werken, en heb je altijd aangename temperaturen. Denk natuurlijk ook aan de kleine klusjes zoals het dichten van spleten en kieren!

  1. Overweeg lage temperatuur verwarming

Een warme woning hoeft echt niet te betekenen dat er door de hele woning heen radiatoren te vinden zijn. Juist de lage temperatuur verwarming zoals bijvoorbeeld muur- of vloerverwarming zorgt er voor je woning lekker warm blijft: en er minder energie wordt verbruikt. Zo heb je altijd een warm huis tegen lage kosten, en natuurlijk lekker warme voetjes.

  1. Kook op de inductieplaat

Wanneer jouw woning nog steeds verwarmd wordt met een gasketel, is de kans groot dat ook het koken op gas gebeurt. Vervang je fornuis door een variant met een inductieplaat, om ervoor te zorgen dat je ook gasvrij kunt koken. Op deze manier ben je weer een stapje verder in het gasvrij wonen, en kun je binnen de kortste keren alle gasleidingen laten verwijderen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide