Een CV ketel heeft een beperkte levensduur, want een verwarmingsketel is aan slijtage onderhevig en verliest daardoor zijn rendement. Na 10 tot 15 jaar is een ketel aan vervanging toe. Naast de onderhoudskosten die voor een oudere ketel kunnen oplopen bespaart u flink aan stookkosten. Zeker als u kiest voor een HR-ketel kunt u in de wintermaanden zelfs al circa € 20 per maand besparen. Dat kan u op jaarbasis ongeveer € 300 euro opleveren. U heeft uw investering dan binnen 7 jaar terugverdiend. Wanneer u uw woning binnen enkele jaren zou wilt verkopen is het ook een voordeel. Een jonge ketel zorgt voor een hogere energielabel en daarmee voor een waardestijging van uw woning!

 

Welke ketel?
De vakman kan u advies geven over de meest geschikte oplossing voor u en maakt vervolgens een offerte op maat. Wilt u alleen een ketel voor uw verwarming of ook voor warm water? En hoe stookt u nu? Op gas, stookolie of elektriciteit? Tegenwoordig is het ook mogelijk om een zonneboiler of warmtepomp te laten installeren. Naast dat dat milieu vriendelijk is, bespaart u nog meer op uw stookkosten. Uiteraard kan de installateur voor u bekijken of uw woning hiervoor geschikt is. Misschien zijn uw radiatoren en/of convectoren, leidingen, thermostaat etc. ook aan vervanging toe, ook daarover kan de erkende installateur u adviseren.

Waar moet u op letten?
Wanneer u de prijzen vergelijkt van de verschillende aanbieders moet u goed kijken naar de opbouw van de kosten. Naast de prijs voor de meest geschikte verwarmings-/ of combiketel, moet u ook kijken naar de materiaalkosten, installatiekosten, kosten voor het demonteren en afvoeren, voorrijkkosten en of de btw is meeegerekend. Vergelijkt u ook de noodzakelijke onderhoudscontracten die door de installateurs worden aangeboden. Het kan ook aantrekkelijk zijn om uw ketel in de zomer te laten vervangen, want de prijzen zijn dan vaak aanzienlijk lager. Wanneer u het bijgaande formulier invult ontvangt u van een aantal vakmannen in u regio een offerte. Vergelijk de prijzen en de voorwaarden en kies de installateur die het best bij u past!


Ook leuk om te lezen