800
Een nieuwe cv ketel voor de herfst

Het is nu nog lekker warm in Nederland. De meeste dagen wordt de cv ketel in deze maanden enkel nog gebruikt om het water van de douche te verwarmen. Voor de liefhebbers van koude douches is zelfs dit niet eens meer nodig. Echter komt de koude periode van het jaar weer dichterbij. De herfst periode is onvermijdelijk en op dat moment hebben we onze cv ketel weer hard nodig om ons huis lekker op te warmen. Het is daarom nu een goed moment om nog voor de herfst een nieuwe cv ketel aan te schaffen.

 

Nieuwe ketel nodig of niet?
Op welk moment is het nodig om je cv ketel te vervangen? Om deze vraag te beantwoorden kunnen we het beste kijken naar de mogelijke besparingen die een nieuwe ketel op kan leveren. Is jouw CV installatie al een aantal jaren oud dan kan een nieuwe cv ketel een besparing van enkele honderden euro’s per maand op de energierekening opleveren. Als je bijvoorbeeld nog geen HR ketel in huis hebt dan is het zeker tijd voor een nieuwe CV ketel. Een hoog rendementsketel kan namelijk voor 100% rendement zorgen in het verbruik van energie en zodoende honderden euro’s per maand besparen. Hierdoor kan je de investering in een nieuwe ketel in recordtijd terugverdienen.

Een CV installatie huren
Als huiseigenaar hoef je niet perse een nieuwe cv ketel te kopen. Er zijn namelijk ook mogelijkheden om een installatie te huren. In plaats van dat je meteen een groot bedrag voor de aankoop van een HR ketel moet neerleggen kan je ook van de optie gebruik maken om een huurcontract af te sluiten. In ruil voor een klein maandelijks huurbedrag wordt de CV ketel van jouw keuze direct vakkundig voor je geïnstalleerd. Dit soort huurcontracten komen ook meteen met een onderhoudscontract waardoor de totale kosten best meevallen. Vooral als je maandelijks flink kunt besparen op het energieverbruik is dit een goede optie. Immers is een maandelijks bedrag van circa 25 euro voor de huur en onderhoud van een cv ketel niet zo duur als je maandelijks 200 euro op je energiekosten kan besparen. Let wel op dat de huurkosten de complete levensduur van de ketel blijven gelden. Om deze reden zou kopen dus een betere optie zijn als je de middelen voor handen hebt.

Een nieuwe cv ketel kopen
Als je een cv ketel huurt dan betaal je na verloop van tijd de ketel langzaam af. Het gaat hier om een klein maandelijks bedrag dus het duurt wel een tijdje voordat deze is afbetaald. Echter na deze periode blijft de huurprijs toch gewoon doorlopen. Uiteindelijk kom je dan ook duurder uit dan wanneer je zelf een nieuwe CV ketel kunt aanschaffen. Het is dan wel een investering van meer dan duizend euro maar deze verdien je terug door de besparingen op de energierekening die je hiermee realiseert. Als je besluit om zelf een ketel te kopen dan is het ook slim om hiervoor meteen een onderhoudscontract bij de loodgieter af te sluiten.

Onderhoudscontract
Hoe goed je CV ketel zijn werk doet en hoe zuinig deze met energie omspringt is voor een groot deel afhankelijk van hoe de ketel is afgesteld. Van binnen moet deze namelijk schoongehouden worden, de waterdruk moet op peil blijven en ook de verwarming moet om de zoveel tijd ontlucht worden. Voor deze onderhoudswerkzaamheden kan je een onderhoudscontract afsluiten bij een loodgieter. Hij of zij komt dan periodiek bij je langs om de CV installatie te onderhouden en ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft presteren.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners