1398
Comfortabel wonen, hoe realiseer je dat?
Gepubliceerd: 12-03-2021

Als jij denkt aan comfortabel wonen, wat is dan het eerste wat in jou opkomt? Misschien een leuk interieur met veel zitcomfort en een sfeer die bij jou past. Maar het begint meestal bij een aantal meer basale zaken, waaraan vaak minder aandacht wordt besteed.

1. Verwarming

Hoe oud is jouw cv-ketel eigenlijk? De verwarming van woningen in Nederland gebeurt vrijwel uitsluitend via een cv. Dat zal in de nabije toekomst ook niet snel veranderen. De cv-ketels zijn wel behoorlijk gemoderniseerd. Met een goede ketel kan je flink besparen op je energieverbruik en met een nieuwe ketel mag je een flink aantal jaren van ongestoord comfort verwachten. Het is vaak een win-winsituatie met meer comfort en minder kosten. Als er iets verandert in je woning, bijvoorbeeld een regendouche of bad, informeer dan bij de expert wat dat betekent voor je ketel. Een cv-ketel kopen en installeren, wat kost dat eigenlijk? Dit kun je eenvoudig online inzien. Wellicht vallen de prijzen je mee.

2. Verlichting

Het wordt steeds duidelijk dat licht een grote invloed heeft op ons slaapgedrag en alles wat daarbij hoort. De mens beschikt over een biologische klok, net als vrijwel andere zoogdieren. Op basis van het opgaan en ondergaan van de zon worden er door het lichaam hormonen aangemaakt, die je aanzetten om te slapen of juist wakker te worden.

inspiratiebrochures1.png

Blauw licht, of beter gezegd daglicht, speelt daarin een belangrijke rol. Maar je kan het lichaam ook eenvoudig ‘voor de gek houden’. Het vuur in de grotten van de prehistorische mens zorgde al voor een ander ritme. Een comfortabel huis heeft overdag genoeg daglicht middels verstelbare raamdecoratie. Als de zon onder is, kan je het slaapritme onder andere beïnvloeden door minder blauw licht, zoals van tv of beeldschermen van computers of smartphones.

3. Goede verbindingen

Het is nu eenmaal een feit dat we steeds afhankelijker worden van internet. Dat komt bijvoorbeeld doordat thuiswerken meer gebruikelijk is geworden. Maar ook voor ons privéleven is de verbinding met anderen via de digitale snelweg bijna onmisbaar geworden. Heb jij een goede en ongestoorde verbinding? Als dat niet het geval is, hoef jij je daar niet meteen zorgen over te maken. Vaak zijn nieuwe UTP-kabels al voldoende. Vraag aan de expert welke soort UTP-kabel het beste bij jou past.

4. Vergeet de natuur niet

Op je nu op het platteland woont en een grote tuin hebt of in een penthouse midden in de stad: groen moet. Een mooie tuin of een aantal eenvoudig te onderhouden kamerplanten dragen bij aan jouw comfort. Ergens willen we ons allemaal tenslotte één voelen met de natuur. Let wel op dat een mooie, frisse plant meer doet voor een goed humeur dan een slecht verzorgde plant.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide