1474
Alles wat je moet weten over radiatoren
Gepubliceerd: 31-12-2020

Radiatoren; je denkt er misschien niet direct aan als je gaat verhuizen, verbouwen of herinrichten, maar toch zijn radiatoren belangrijker in je interieur dan je misschien zult denken. Radiatoren zijn namelijk best bepalend voor de sfeer in je woning. Daarom is het een heel goed idee om eens goed te kijken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van radiatoren en te kijken hoe jij de laatste trends en handigheidjes op het gebied van deze verwarmingselementen in je eigen huis kunt integreren. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over radiatoren.

 

De radiator als statement in je interieur

Het kan echt een doorn in het oog zijn en voor irritatie zorgen: een lelijke radiator in je woonkamer of badkamer. Vervelend, want een radiator is natuurlijk wel hartstikke belangrijk in je interieur. Het geeft je warmte en het kan juist een fijn plekje creëren om een boek te lezen, lekker je voeten te warmen na een koude winterwandeling of je handdoek alvast behaaglijk te maken voor als je uit je bad stapt. Een radiator hoeft echt niet lelijk te zijn; het kan juist worden ingezet als een statement in je interieur.

inspiratiebrochures1.png

Verschillende soorten radiatoren

Op het gebied van radiatoren is er gelukkig heel wat te kiezen. Of je nu gaat voor een handdoekradiator voor in de badkamer, een hoge radiator of een paneelradiator – er is genoeg keuze. We vertellen je straks meer waar je op moet letten als je een radiator koopt, want door de verschillende soorten is het belangrijk dat deze past bij je wensen en je woning. Er zijn verschillende typen radiatoren met verschillende aantal platen (de zijde waar het water doorheen stroomt) en convectoren. Maar natuurlijk is het uiterlijk ook belangrijk, want je wilt wel dat de radiator bij je interieur past. Een voorbeeld van een prachtige radiator is de strada. Een modern design met een vlak front, zodat je radiator een mooi onderdeel wordt van je inrichting. Deze radiator is in ieder geval favoriet bij Wonenonline!

Waar let je op bij de aanschaf van een radiator?

Je koopt natuurlijk niet wekelijks een radiator. Als je een goede radiator hebt gevonden (en deze past in je woning), dan kun je er jarenlang plezier van hebben. De aanschaf van een radiator is dus belangrijk, maar waar moet je op letten als je gaat shoppen voor zo’n verwarmingselement? Allereerst is het goed om te kijken naar het vermogen en de benodigde capaciteit om de ruimte naar wens te verwarmen. Hoe warm moet de kamer worden? Ook zijn de afmetingen natuurlijk ontzettend belangrijk – je wilt natuurlijk wel dat je gloednieuwe radiator in je woning past – en is het slim om te kijken naar een radiator die is gemaakt voor de kamer die je wilt verwarmen. Je hebt badkamerradiatoren, maar ook radiatoren voor in de hal, keuken en woonkamer, bijvoorbeeld. Laat je ten slotte ook adviseren over het benodigde type radiator (die wordt aangegeven met een code van twee cijfers; voor het aantal platen en het aantal convectoren) en over welke aansluiting je nodig hebt. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe radiator geen hoofdpijndossier, maar kun je met een gerust hart je gloednieuwe radiator bestellen en/of laten plaatsen door een vakman. Wel zo handig!

Een radiator in iedere prijsklasse

Ook fijn; een radiator hoeft echt niet altijd een rib uit je lijf te zijn. Omdat er zo veel keuze is in de verwarmingselementen, is er ook altijd een radiator met een prijs die bij je portemonnee past. Zo heb je alsnog een ruime keuze uit radiatoren, zonder dat je er maanden voor moet sparen. Voor welke radiator kies jij?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide