282
Zo kies je de juiste haard

Wil jij graag een haard in je woning? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Het uitkiezen van de juiste haard kan namelijk een hele klus zijn. Daarom hebben wij de belangrijkste punten voor jou op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Type haard en budget

Het eerste wat belangrijk is om de te weten is welk type haard het beste bij je past. Ga jij voor een traditionele hout gestookte haard? Of ga je voor een elektrische haard. Een voordeel van een traditionele kachel is dat deze haarden een rustieke charme bieden en een authentieke vuurervaring. Een nadeel van een traditionele haard is het onderhoud.

Natuurlijk kan je ook nog eens kiezen voor een gashaard. Deze zijn handig en gemakkelijker te bedienen, maar voor een gaskachel heb je wel een gasaansluiting nodig. De juiste keuze ligt natuurlijk ook aan je budget. Bij marziano.nl beantwoorden ze met alle liefde je vragen en helpen jou bij het kiezen van de juiste haard. 

Waar plaats je je haard?

Zodra je weet wat voor soort haard je wil, is het tijd om de standplaats van je haard te bepalen. Het is belangrijk dat je de afmetingen van de beschikbare ruimte opmeet. Op deze manier kan je sneller de haard uitkiezen die het best bij je past. Het is belangrijk om rekening te houden met de ventilatie en brandbare materialen in de ruimte. Ook is het belangrijk om research te doen, zodat je precies weet waar de juiste standplaats voor een haard aan moet voldoen. 

Onderhoud

Bij het kiezen van de juiste haard is het ook erg belangrijk dat je gaat kijken met het onderhoud in je achterhoofd. Vind je het niet erg om de haard schoon te maken en te vegen? Dan is het aanschaffen van een hout gestookte haard ideaal voor jou. Wil je juist een haard die weinig onderhoud hebben? Dan is een elektrische- of gaskachel een betere optie voor jou!

Veiligheid van je haard

De veiligheid is natuurlijk erg belangrijk bij het kiezen van een haard. Zorg er daarom altijd voor dat je een gecertificeerd model kiest dat voldoet aan alle veiligheidsnormen. Op deze manier kom je niet voor nare situaties te staan. Daarnaast moet je ook lokale bouwvoorschriften en vergunningseisen met betrekking tot haardinstallaties raadplegen. 

Een haard is natuurlijk erg mooi, maar het is wel belangrijk dat je rekening houdt met bovenstaande punten. Op deze manier weet je zeker dat je de beste keuze maakt en dat je niet voor onverwachte situaties komt te staan.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners