1888
Sfeerhaarden
Gepubliceerd: 02-03-2017 Laatste update: 06-06-2017

Voor het kiezen van de juiste kachel of haard en het plaatsen daarvan is vakkennis een vereiste. Let dus op de kwaliteitskeurmerken. Zowel gas- als houttoestellen moeten voldoen aan de vereiste CE-richtlijnen en dus voorzien zien van een CE-keurmerk. TNO-Keur is een keurmerk voor rookkanalen waarbij vooral op de technische aspecten van het kanaal wordt gelet. KOMO-Keur is een kwaliteitsverklaring voor rookkanalen van de Stichting Bouw Kwaliteit. Rookkanalen met een KOMO-keur voldoen aan de eisen uit het Bouwbesluit en zijn dus 100% veilig. Vooropgesteld dat ze goed zijn geplaatst en gemonteerd.

Wat de bedrijven betreft: in Nederland zijn circa honderd specialisten aangesloten bij het Sfeerverwarmingsgilde (SVG). SVG-leden hebben de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen op hun vakgebied en zijn goed op de hoogte van de laatste innovaties en trends. Bovendien hebben SVG-leden een geschillenprocedure. Voor nog meer zekerheid heeft de branchevereniging een officiële erkenningsregeling voor installateurs van sfeerverwarming in het leven geroepen. Aan het predikaat Erkend Installateur van Stichting EVIS kunnen de betere installateurs worden herkend. Meer weten? Kijk op www.stichting-evis.nl. Onderhoud is uiteraard ook van belang. Kies bij voorkeur een schoorsteenveger die is aangesloten bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond (ASPB). Deze organisatie heeft onder meer een geschillenregeling voor consumenten (www.aspb.nl).

Bron: Uw haard. 

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide