1115
Attika

Met een paar eenvoudige voorzieningen kun je ook in ons klimaat 365 dagen per jaar van het buitenleven genieten. Benodigdheid één is een stoere buitenhaard. Voor de warmte uiteraard. Hoewel het handig is als je er ook op kunt koken en grillen.

Alles wat nodig is voor vier seizoenen buitenleven: beschutting tegen wind en regen, een fijne zitplek en een warmtebron, want echt zwoele zomeravonden komen in Nederland niet al te vaak voor. Met een buitenhaard wordt het aantal uren dat het buiten aangenaam toeven is, aanmerkelijk vergroot. Wat betreft stookmethoden staan de houtgestookte buitenhaarden nog altijd met stip op nummer één. Let op dat de rookuitstroom hoog genoeg is; je wilt natuurlijk niet in de rook zitten. En zijn buren dichtbij, kies dan voor een verrijdbaar exemplaar dat je naar gelang de windrichting kunt verplaatsen. Liever makkelijker? Kies een gasgestookt model. één druk op de knop volstaat om de haard te laten ontbranden. Er zijn ook al buitenhaarden op bio-ethanol gesignaleerd.

Complete buitenkeukens met alles er op en er aan zijn momenteel de trend, maar ook zonder kun je buiten koken en eten. Wat smeulende houtskooltjes zijn in feite alles wat nodig is. De beste buitenhaarden bieden sfeerverwarming en kooktoestel ineen. Voor de meeste houtgestookte haarden geldt dan ook dat ze met een rooster worden geleverd waarop je kunt grillen. Wat handigheid en geduld zijn wel vereist. Pas als de houtblokken alleen nog maar smeulen kan het roosterfeest beginnen. Er zijn uiteraard ook toestellen waarbij het accent helemaal op culinair genieten ligt. Denk aan de bekende gas- en houtskoolbarbecue en aan de pizzasteenoven. De binnenkant van laatstgenoemde oven is bekleed met chamottestenen die de warmte langdurig vasthouden. Tijdens de verwarming van de oven ontstaat waterdamp, die gedurende het bakproces weer wordt afgegeven aan het product. Dat zorgt voor die heel speciale smaak en een krokante korst. Door de hoge temperatuur is de steenoven ideaal voor het bakken van pizzas, maar je kunt er ook brood in bakken of vlees in braden. Authentiek en ambachtelijk dankzij een knappend houtvuurtje. Eet smakelijk!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners