1047
Op een houtje bijten deze winter? Niet met een pelletkachel!
Gepubliceerd: 12-10-2022

We kijken toch allemaal wel een beetje met angst en beven naar de winter en dan vooral de rekeningen die gaan komen. De gas- en elektra prijzen stijgen enorm en het lijkt erop dat dit ook nog wel even zo door gaat. We zien daarom allerlei alternatieven voorbijkomen. Van zonnepanelen tot warmtepompen, mensen worden acuut ontzettend creatief. Ook de stijlvolle en warme plaids en sokken zijn al in vele huishoudens aangeschaft. Maar een minder bekend maar heerlijk warm alternatief voor verwarmen door middel van gas, is de pelletkachel. Hoe dit werkt? Wij leggen het in een notendop uit.

Geen houthakker nodig

Wellicht dacht je net als wij in eerste instantie dat een pelletkachel vraagt om van die houten pallets die je vervolgens zelf uit elkaar haalt. Maar geen paniek, dat is totaal niet nodig. Een pelletkachel is een kachel die op houtsnippers werkt. Dus wel op hout, maar gewoon in de vorm van snippers. Deze gooi jij één keer in de zoveel tijd in je kachel en de verbranding wat daarin gebeurt zorgt vervolgens voor de warmte.

Verschillende soorten

Er is niet één soort pellet kachel, maar er zijn diverse opties. Zo heb je pelletkachels die één ruimte kunnen verwarmen maar je hebt ook een centrale verwarming op basis van een pelletkachel. Die laatste vergt natuurlijk wel iets meer voorbereiding en werk, maar dit kan je wel behoorlijk wat voordeel opleveren. Dit noemen we de zogenaamde lucht pelletkachel en de cv-pelletkachel. Een lucht pelletkachel verwarmt dus maar één ruimte en de cv-pelletkachel kan een heel huis verwarmen.

inspiratiebrochures1.png

Groen doen?

Of een pelletkachel erg duurzaam is? Daar zijn de meningen nog een beetje over verdeeld. Het verbranden van hout levert namelijk wel een zekere mate van CO2-uitstoot op. Hier wordt niet iedereen blij van. Maar omdat het over de verbranding van een natuurproduct gaat, valt de schade volgens de experts ook weer te overzien.

Kortom, de pelletkachel is echt een optie om in de gaten te houden waar het gaat om duurzame verwarming. Het is een optie die bezig is met een grote opmars. De lucht pelletkachel vinden wij een een heel goede optie om bijvoorbeeld een werkkamer of tuinhuis te verwarmen. Ze zijn naast voordelig ook nog eens super stijlvol, daarmee zijn ze een knus alternatief voor de gezellige open haard! Wij leggen het berenvel en zetten de chocolademelk alvast klaar!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide