3074
Stuv pelletkachel
Gepubliceerd: 30-11-2016 Laatste update: 25-05-2021

Het is weer aardig koud buiten dus een beetje extra warmte binnenshuis is geen overbodige luxe. Natuurlijk kunnen we onze verwarming een graadje hoger zetten maar niets is zo gezellig en knus als een lekker warm haardvuurtje tijdens de donkere en gure winterdagen.

 Jammergenoeg is het stoken van hout in een houthaard vaak niet de ideale oplossing voor je omgeving, zeker niet als je in de stad of in een woonwijk woont. Hout stoken geeft nogal wat overlast op het gebied van stank en luchtvervuiling. Je kan dan kiezen voor een alternatief zoals een elektrische of gashaard maar wil je toch graag verwarmen met hout dan is een pellet kachel en uitstekend alternatief.

Een pelletkachel is een kachel die brand op zogenaamde pellets. Dit zijn een soort houtblokjes die gemaakt zijn van snippers en zaagsel. Deze houtblokjes worden machinaal samengeperst tot kleine staafjes die we houtpellets noemen.

Houtpelletkachels zijn de schoonste houtkachels die we kennen als we deze vergelijken met een openhaard of andere houtkachels. Vanwege het raam in de kachel lijkt de pelletkachel op een houtkachel. Pelletkachels stoten weinig fijnstof uit en de energie wordt nuttig gebruikt.

Het stoken van een pelletkachel is ook voordeliger als je het vergelijkt met het stoken op hout of gas. Je koopt de pellets vaak in zakken van 10 of meer kilo in een prijsklasse van 3 - 7 euro per zak.

Ben jij op zoek naar pellets voor jouw pelletkachel? Neem dan eens een kijkje op de website van Delangebv.nl. Hier bestel je je pellets gemakkelijk online en kan je urenlang zorgeloos genieten van de warmte en vooral het mooie vlammenspel.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide