3339
Tips voor zorgvuldig pelletkachelonderhoud

Je hebt een prachtige pelletkachel die zorgt voor heerlijk aangename warmte. Pelletkachels beschikken over een heel hoog rendement. Om dat zo te houden is het juiste onderhoud noodzakelijk. Hierdoor blijft je pelletkachel in perfecte staat en kun je blijven genieten van de sfeer en warmte. Kun je wel wat tips gebruiken voor je pelletkachelonderhoud? Krul Alltech, totaalleverancier van kachels en haarden, adviseert je graag.

 

Dagelijks onderhoud
Er zijn slechts dagelijks een paar handelingen nodig om je pelletkachel veilig en optimaal te laten . Leeg het asbakje en zorg dat de gaatjes weer open zijn). Daarna maak je de branderruimte schoon. Dit doe je na iedere stookbeurt. Het beste kun je dit doen met een speciale asstofzuiger. Of gebruik hier een oude stofzuiger voor. Het venster reinig je met een nat doekje. Ook een keukenroldoekje volstaat.

Groot pelletkachelonderhoud
Groot pelletkachelonderhoud bestaat uit het inspecteren van de rookgasventilator, convectieventilator, reductiemotor, luchtkanalen en dichtingen van de pelletkachel. Dit is deels afhankelijk van het merk en model kachel. Hiernaast is het reinigen van de vuurkamer, omleidingsplaat, rookgasverzamelaar, sensoren en het deurglas noodzakelijk. Heb je tussen de 1500 tot 2000 kg pellets verstookt, dan is een schouwtrekmeting aan te raden.

Pelletkachel kopen?
Ben je geïnteresseerd in een pelletkachel en het overzichtelijke pelletkachelonderhoud ervan?  Wil je een pelletkachel kopen? Ook dan kun je  bij ons terecht. Ontdek ons uiteenlopende aanbod van merken en modellen. Bezoek onze Experience Center om deze en andere pelletkachels in het echt te zien branden en krijg deskundig advies van onze enthousiaste medewerkers. Zo ontdek je snel die ene speciale pelletkachel die past bij je woonkamer. Misschien de ranke en elegante Natura 7 van Nordic Fire? Of de ‘klassieke’ MCZ Cute?

De kachelonderdelen die je nodig hebt
Zoals alle andere apparaten krijgt ook een pelletkachel vroeg of laat defecten. Is er een onderdeel van je pelletkachel aan vervanging toe? Dan kun je die bij ons bestellen. Krul Alltech levert veel onderdelen voor uw pelletkachel. Zoals een bedieningspaneel, sensor, pelletmotor of een luchtventilator. Zoek je gloeibougies, reductiemotoren, druk- en stroomschakelaars of lagers en pakkingen? Laat ons weten welk onderdeel je nodig hebt en wij laten je weten wat de kosten en de levertijd zijn. Deze kachelonderdelen voor de kachels van MCZ, Rika, Jotul, Dik Geurts, Varde en andere merken, bestel je snel en voordelig bij Krul Alltech.

.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners