4080
Pelletkachel
Gepubliceerd: 30-06-2017 Laatste update: 04-09-2020

De zomer is net begonnen, je zou denken dan gaan we het niet hebben over kachels maar wil jij er komende winter lekker warmpjes bij zitten dan is het helemaal niet zo gek om je nu al eens te oriënteren wat er allemaal te doen is op het gebied van kachels.

Met een haard of een kachel haal je niet alleen warmte in huis maar ook een heerlijk stukje sfeer. Niets is fijner dan te genieten van de behaaglijke warmte die een haard of kachel met zich meebrengt.

Kachels en haarden zijn er in vele verschillende soorten. Denk maar eens aan de gashaarden, houtgestookte haarden, elektrische haarden, de traditionele kachels en tegenwoordig zien we ook steeds meer buitenhaarden. 

inspiratiebrochures1.png

Een sfeerhaard wordt vaak geplaatst wegens het design en de gezellige sfeer. Kachels geven vaak wat meer warmte af en kunnen zeer goed dienen als hoofdverwarming.

Kachels branden op verschillende brandstoffen. Zo kennen we de houtgestookte kachels die op houtblokken branden of de gaskachels die gas als brandstof gebruiken. Maar er bestaan ook pelletkachels.

Een pelletkachel is een kachel die automatisch te programmeren is op hoog rendement.  Hij is voorzien van een timer, een thermostaat en een afstandsbediening en brand op geperste houtstaafjes of houtsnimmers. In combinatie met water of warme lucht kan je meerdere ruimtes verwarmen met een pelletkachel.

Een pelletkachel heeft in vergelijking met een traditionele haard of houtkachel een hoog rendement en is milieuvriendelijk. Tevens is een pellet kachel een goed alternatief voor de standaard CV installatie in huis. Met een CV installatie ben je al snel hoge stookkosten kwijt, pellets zijn een stuk voordeliger dan gas waardoor je flink kunt besparen op de stookkosten.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide