6540
Open haard vervangen? Kies voor een inzethaard!

Een open haard is erg sfeervol vanwege het knisperende haardvuur en het mooie vlammenspel. Je bent direct in contact met de warmte van het vuur en ruikt misschien wel de houtgeur. Er is alleen een maar: een open haard heeft een laag rendement. Dit komt omdat er veel warmte verloren gaat via de schoorsteen. Daar is een oplossing voor. Als u een open haard heeft, is het mogelijk om die te laten ombouwen tot een gesloten haard. Dit kan met een inzethaard. En met de almaar stijgende gas- en energieprijzen is dat een slimme zet.

 

Wat is een inzethaard?
Een inzethaard is een houtkachel die speciaal is ontworpen om in bestaande situaties geplaatst te worden. Met een inzethaard kunt u nog steeds een echt vuur stoken, alleen dan achter glas. U geniet van de sfeer van het echte vuur maar met veel meer vermogen en rendement. Bovendien is stoken achter glas ook veel veiliger. Een ander voordeel van een inzethaard is dat het rookkanaal onzichtbaar kan worden weggewerkt. Inzethaarden zijn leverbaar in allerlei afmetingen en modellen.U kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende omlijstingen of vuurzichten. Er zijn ook modellen die op maat gemaakt worden. Zo is er voor iedere situatie een passende inzethaard.

Twee toppers: Dik Geurts en Wanders
De inzethaarden van Dik Geurts en Wanders zijn speciaal ontworpen voor inbouw in bestaande situaties. Zonder al te veel aanpassingen kan een inzethaard worden gemonteerd in de opening van de open haard. Kenmerkend voor inzethaarden is dat vaak een omlijsting van staal te zien is. Er zijn inzethaarden met alleen een vooraanzicht maar er zijn er ook met glas aan de rechter- of linkerzijde voor meer zicht op het vuur. De inzethaarden van Dik Geurts en Wanders zijn absolute topmerken met inzethaarden van hoge kwaliteit. Enkele series van dit merk is uitgerust met ventilatoren waardoor de ruimte sneller opwarmt. Als het nodig is kan een inzethaard helemaal op maat worden gemaakt.

Afwerking van de schouw
Een inzethaard kan heel strak worden weggewerkt in een mantel of een schouw waardoor het niet meer opvalt dat er op die plek eerst een open haard heeft gezeten. Met een inzethaard geniet u van nog meer warmte en bovendien van een veilig vuur. Met kachel accessoires als een houtmand en een haardstel maakt uw nieuwe sfeerverwarmer helemaal af. Niet alleen zorgt de inzethaard voor een aangename sfeer, de haard draagt ook bij aan de besparing op uw energiekosten. Dat is ook fijn nieuws, omdat de gasprijzen flink zijn gestegen sinds dit jaar. 

Deskundig kacheladvies
Het vervangen van een open haard door een inzethaard is een hele klus. U doet er dus verstandig aan om u goed te laten informeren. Zo is het belangrijk dat u rekening houdt met het vermogen van de inzethaard. De meeste inzethaarden verwarmen een woonkamer zonder problemen. Het rookkanaal mag zo weinig mogelijk bochten bevatten. Als u zeker wilt weten dat de inzethaard op de juiste wijze wordt gemonteerd, schakel dan een erkend en professioneel bedrijf in. De monteurs van Kachelsenhaardenwinkel kunnen uw huidige open haard ombouwen tot een gesloten systeem. Heeft u hierover een vraag? Neem dan telefonisch contact op met 0226 - 357900 of stuur uw mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners