2925
De voordelen van houtpellets

Het wordt weer kouder in Nederland. De verwarming gaat langzaam weer aan en we zoeken de gezelligheid weer op binnenshuis. Maar er zijn natuurlijk ook alternatieven om de woning te verwarmen. Bijvoorbeeld met een houthaard, en gashaard of.. een pelletkachel.

 

Een pelletkachel is een kachel die brand op pellets. Dit is onbehandeld zaagsel en schoon gemakel resthout wat onder hoge druk samengeperst wordt tot pellets. Dat zijn kleine brokjes van enkele centimeters die hun werk doen als natuurlijke energiebommetjes waarop je een pelletkachel kunt laten branden.

Een pelletkachel hoeft niet alleen als sfeerkachel gebruikt te worden. Een pelletkachel kan zelfs de aardgas verwarming zoals we deze in veel woningen kennen vervangen. Langzaam wil de regering het gebruik van gas gaan terugdringen. Een pelletkachel is dan een goed alternatief. Deze kan worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem in huis en het aardgas vervangen.

Het voordeel van stoken met pellets is dat het een flinke besparing kan opleveren. Binnen enkele jaren heb je de aanschaf van een pelletkachel terug verdiend in de besparing die het oplevert ten opzichte van op aardgas stoken.

Daarnaast is een pelletkachel veel gezelliger in huis dan de standaard radiatoren. Een pelletkachel verbruikt veel minder electriciteit dan een cv ketel en een ander groot voordeel is dat je met pellets CO2 neutraal stookt.

Ook ten opzichte van een houtkachel bied een pelletkachel zo zijn voordelen. Je hoeft niet meer te sjouwen met zware houtblokken en je kunt de warmte automatisch regelen eventueel via een app. Ook hoeft je de houtpellets veel minder vaak bij te vullen dan bij een houtkachel.

Een ander voordeel is dat je de houtpellets gemakkelijk online kunt bestellen. Bijvoorbeeld op de website van www.delangebv.nl. Je kunt de pellets ook prima op een droge plek in de schuur of garage bewaren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners