1234
M-Design centrale haard Venus 850 DHT

Genieten van een behaaglijk houtvuur en tegelijkertijd fiks besparen op de stookkosten? Dat kan samen gaan. Kies voor een haard die op de centrale verwarming wordt aangesloten. Dat is ook nog eens veel milieuvriendelijker.

Wie zich oriënteert op een kachel of haard doet er goed aan de mogelijkheden van een CV-haard onder de loep te nemen. Met dit milieuvriendelijk alternatief om het huis te verwarmen kan namelijk fiks op de stookkosten worden bespaard. Het principe is eenvoudig.

> De CV-haard wordt aangesloten op een bestaand of een nieuw centraal verwarmingssysteem. De opstijgende rookgassen doe vrijkomen bij de verbranding van hout, pellets of andere vaste brandstoffen worden gebruikt om, via de warmtewisselaar, het water dat door de CV-haard loopt te verwarmen en dit wederom aan het CV-systeem toe te voegen.

Op deze wijze ondersteunt het de CV en verwarmt het tegelijkertijd één of meerdere ruimten, middels vloerverwarming en/of radiatoren. Niet alleen het CV-water, ook het douche- en badwater kan op deze wijze worden verwarmd. Optioneel is een buffervat of boilervat waarin extra warmte langer kan worden opgeslagen zodat er een voorraadje wordt aangelegd. Niet in alle gevallen zal dat de beste keuze zijn: de investeringskosten voor zon extra voorziening zijn hoog en het formaat van het benodigde vat kan fors zijn. De installatie van een CV-haard is sowieso iets om aan de professional over te laten. het berekenen welke capaciteit precies nodig voor een goed binnenhuisklimaat is geen sinecure. Maar als aan alle voorwaarden wordt vodlaan is de beloning drieledig: een behaaglijk klimaat, een besparing op de stookkosten en een bijdrage aan het milieu door een reductie van de CO2-uitstoot.

Bron: Uw haard. Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners