1740
Kalfire introduceert nieuwe, milieuvriendelijke designhaard
Gepubliceerd: 04-01-2019

De haard is vaak het middelpunt van de woonkamer. Kalfire, Nederlands producent van hoogwaardige gas- en houthaarden, introduceert een nieuwe designhouthaard die sfeer in de woonkamer nog meer versterkt: de W53/50R. Deze driezijdige, gesloten roomdivider is volledig frameloos, waardoor van alle kanten een vrij en veilig zicht op het knisperende haardvuur en innovatieve ontwerp geboden wordt. Zo vormt de haard nóg meer het gezellige, warme en centrale punt in huis.

 

 

inspiratiebrochures1.png

Sfeer, design en efficiëntie samenbrengen
De aanwezigheid van een haardvuur biedt ontspanning, gezelligheid en creëert een aangename sfeer in de ruimte. Beijko van Melick, directeur van Kalfire, licht toe: “Een ontwerp waardoor je het vuur in de woonkamer op de puurste en fraaiste manier kunt ervaren, waarbij sfeer, design en efficiëntie samengebracht worden: dat was ons motto bij het vormgeven van deze nieuwe houthaard. Het is een robuuste en elegante, frameloze designhaard met tal van toepassingsmogelijkheden zonder poespas; puur metaal, glas en vuur.”

Driezijdige houthaard voor perfect zicht op vlammenspel
Bij de nieuwe W53/50R roomdivider staat de W voor Wood, 53 voor de diepte, 50 voor de hoogte en de R voor Roomdivider. “Dit is natuurlijk niet de eerste driezijdige haard op de markt, maar het is wel het eerste ontwerp in deze unieke vorm met diepe zijdes. Het vlammenspel in deze driezijdige houthaard is van alle kanten perfect zichtbaar. Het voordeel van een haard als roomdivider is dat je gemakkelijk grote(re) ruimtes kunt indelen en je kunt genieten van de haard vanuit alle mogelijke hoeken”, aldus van Melick.

Minder hout, meer vuur
De Kalfire W53/50R behoort tot de milieuvriendelijkste houthaarden ter wereld en bevat verschillende duurzame en vooruitstrevende technieken. Zo zorgt de kwalitatieve afdichting voor een schonere, optimale verbranding en een maximaal rendement. Bovendien zijn alle Kalfire houthaarden voorzien van een intelligent kleppensysteem en geautomatiseerde luchttoevoer. Samen met de luchtdichtheid van de haard zorgt dit voor een feilloze verbranding die het benodigde hout minimaliseert. Zo kan er meer vuur gemaakt worden, met minder hout.

Flexibel en gebruiksvriendelijk
De compacte vorm en de geavanceerde luchttoevoertechnologie maakt het mogelijk om de haard zowel verticaal als horizontaal op het rookgaskanaal aan te sluiten. Daardoor kan de haard flexibel worden aangepast aan iedere interieurstijl. Ook aan de gebruiksvriendelijkheid is gedacht; het hout is gemakkelijk bij te vullen dankzij de soepele liftdeur. Daarnaast beschikt de haard over het Easy Door System. Met een verborgen hendel schuift de ruit naar voren zodat ieder hoekje eenvoudig is schoon te maken. Ook is deze haard vrij van metalen hoeklijsten, die voor vuilophoping kunnen zorgen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide