3314
Je huis inrichten: 3 x typisch landelijk

Hou jij ook zo van die landelijke woonstijl vol sfeer en karakter? Een woonkamer die meteen als thuis aanvoelt, een keuken waarin het koken als een echte ambacht voelt?Met de juiste materialen, meubels en accessoires tover jij jouw huis zó om tot een landelijke cottage. In dit artikel: 3 x typisch landelijk.

 

De houtkachel
Echt houtvuur in je eigen woonkamer; er zijn weinig elementen zo heerlijk landelijk als de houtkachel. Daarvoor hoef je tegenwoordig geen ingebouwde schoorsteenmantel te hebben: je kunt ook kiezen voor een vrijstaande haard. Dik Geurts houtkachels zijn gemaakt van staal, met een robuust design dat heel mooi in de landelijke interieurs van nu past. Eenvoudig in gebruik en met een hoog rendement: daar geniet je elke avond van. Van het samenzijn bij de kachel, de fijne geur van het houtvuur, de warmte op een frisse avond… een houtkachel brengt echt dat landelijke gevoel. Kies er één met een opbergruimte voor houtblokken om je woonkamer nog gezelliger te maken!

Natuurlijke materialen
Een landelijke woonkamer of slaapkamer voelt knus aan. Hoe bereik je dat gevoel? Door veel natuurlijke materialen in je interieur op te nemen. Een houten vloer in de woonkamer en natuurstenen tegels in de keuken. Rieten stoelen in de zithoek. Wollen plaids op de bank. Een schapenvachtje voor de open haard. Katoenen eetkamerstoelen. Vouwgordijnen voor het raam. Een robuuste houten buffetkast. Er zijn talloze natuurlijke materialen om uit te kiezen, zodat je jouw interieur van een persoonlijke noot kunt voorzien!

Vintage accenten
Een van de redenen waarom een landelijk interieur ons zo aanspreekt is omdat het een gevoel oproept dat in groot contrast staat met de overvolle levens van nu. Het plattelands leven van vroeger was zwaar maar ook overzichtelijk en bescheiden. We verlangen soms naar meer eenvoud.

Verwerk daarom vooral een paar sfeervolle vintage accenten in je interieur, die je gevoelsmatig mee terug in de tijd nemen. Een gieter met doorleefde uitstraling. Een oude theepot als lamp. De antieke kast van oma in de woonkamer. Een tweedehands schommelstoel. En zelfs: een ouderwetse straatlantaarn bij de voordeur mét Solar-verlichting. Want je kunt prima meegaan met de tijd en toch dat vintage gevoel oproepen! Landelijk wonen is een kwestie van sfeer en karakter.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners