1162
Inruilpremie voor oude haarden en kachels

Nederland telt ca. 500.000 verouderde (open)haarden die nodig aan vervanging toe zijn.  In januari start de Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK) met een landelijke actie waarbij je tot € 350,-  inruilpremie kunt ontvangen voor je oude (open)haard. Hiermee wil de NHK consumenten stimuleren om in het nieuwe jaar over te stappen op een nieuwe generatie kachels en haarden die energiezuiniger, milieuvriendelijker en meer comfort bieden dan de verouderde toestellen.

 

Tot 85% meer rendement
Moderne kachels verbranden hout op een veel hogere temperatuur waardoor het hout volledig verbrandt. Het rendement ligt daardoor hoger wat ook het warmtecomfort bevordert. “Een bestaande (open)haard renoveren en upgraden is in vrijwel elke situatie eenvoudig te doen. Daarvoor zijn zeer goede oplossingen beschikbaar. Het rendement gaat dan van 15-20% naar 75-85%,’’ zegt Gert Kooij, woordvoerder van de NHK.

Nauwelijks rookoverlast
De nieuwe generatie houtkachels veroorzaakt ook nauwelijks nog rookoverlast, mits op de juiste manier wordt gestookt.“De meeste rookoverlast wordt veroorzaakt door verkeerd stookgedrag. Vaak is dit onbewust omdat de stoker zich niet realiseert dat goed stookhout aan voorwaarden moet voldoen. Dat betekent schoon, droog hout van polsdikte en geen behandeld hout als spaanplaat of multiplex. Daarom is een gratis stookcursus onderdeel van onze landelijke actie, “aldus Kooij.

50% minder fijnstof uitstoot
Nieuwe generatie hout- en pelletkachels zijn ook beter voor het milieu. Ze scoren qua emissie veel beter dan oude kachels en open haarden. Door de toegenomen efficiëntie stoot een nieuwe kachel namelijk tot 50% minder fijnstof uit. En in vergelijking met een open haard zelfs honderden procenten.

Tijdelijk € 350,-  inruilpremie en stookcursus
De inruilactie is een initiatief van de NHK en geldt voor inruil tegen een houthaard of kachel met minimaal een A-label of een gashaard met minimaal C-label De consument wordt daarbij volledig ontzorgd doordat de NHK zorgdraagt voor verantwoorde inname en recycling van de oude haarden. Bovendien ontvangt iedere deelnemer een gratis stookcursus voor verantwoord stookgedrag.  De actie loopt tot en met 31 maart 2018.  Voor meer informatie en actievoorwaarden zie: www.stichting-nhk.nl.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners