1407
Houthaard
Gepubliceerd: 28-10-2012 Laatste update: 28-04-2017

Stoken op hout: modern design en nostalgisch vertrouwd Voor echte liefhebbers kan niets op tegen het knapperend geluid dat hoort bij het stoken op hout. Veel mensen denken hierbij direct aan een open haard zoals we deze van vroeger kennen; een schoorsteen, daaronder een schouw, een rooster waar het hout op wordt gelegd en stoken maar! Op het gebied van houtstoken zijn door de jaren heen veel innovaties geweest die het stoken duurzamer en milieuvriendelijker hebben gemaakt. In dit kader biedt een bijzondere innovatie van Dik Geurts Haardkachels B.V. de consument de ideale combinatie van sfeer, duurzaamheid en milieu; Dik Geurts introduceerde een vooraanstaande internationale bouwbeurs in Brussel een nieuw model houtkachel, de Mats, dat niet alleen opviel vanwege het design, maar ook vanwege een uniek systeem dat tijdens het stoken aangeeft of dit wel verantwoord gebeurt.

Dik Geurts investeert al jaren in het milieu met schone verbrandingstechnieken voor zijn houtkachels. Met de Mats houtkachel en het gepatenteerde EcoLight-systeem wil Dik Geurts de consument helpen om op verantwoorde wijze te stoken; Het display van de EcoLight zit op de voorzijde van de Mats en is voorzien van LED-indicatoren die aangeven of het vuur de juiste temperatuur heeft voor een optimale verbranding en daarmee een minimale uitstoot van fijnstoffen produceert.

Houthaarden en -kachels hebben tegenwoordig een zeer hoog rendement en een zeer goede, schone verbranding. In vergelijking met een open haard, die gemiddeld slechts 15% rendement haalt omdat veel warmte door de schoorsteen verloren gaat, biedt een houtkachel een zeer hoog rendement: gemiddeld zon 70-  80%! De uitstoot van een open haard ten opzichte van een houtkachel is daarbij ook vele malen hoger. Wanneer beiden worden gebruikt om een ruimte te verwarmen blijkt de houtkachel een 15 maal lagere CO2-uitstoot te hebben dan de open haard en 50 maal minder fijnstof-uitstoot. Hoe kan dat? Alle houthaarden en -kachels zijn gesloten en voorzien van een glazen raam of deur, waardoor de temperatuur in de verbrandingskamer stijgt en er geen warmte verloren gaat. Daarnaast zijn veel toestellen extra geïsoleerd en worden de rookgassen via een vernuftig systeem weggeleid. De temperatuur wordt hierdoor zo hoog mogelijk gehouden en alle stoffen die vrijkomen worden optimaal verbrand.

Met de Mats houtkachel laat Dik Geurts zien dat nostalgie hand in hand samen gaat met moderne innovaties; Sfeer gaat niet ten koste van ontwikkelingen op het gebied van design en milieu.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide