1478
Balance haarden
Gepubliceerd: 09-10-2012 Laatste update: 28-04-2017

In samenwerking met designer Peter Maly (Hamburg, Duitsland) ontwikkelde Conmoto het haardenconcept "BALANCE". Dit innovatieve concept ontving de Red Dot Award voor bijzonder productdesign. Deze winter introduceert Conmoto een uitbreiding op het BALANCE programma.

Het programma bestaat uit een modulair wandmeubel met geïntegreerde haard. Er zijn diverse varianten, te weten BALANCE nature, BALANCE kompakt, BALANCE steel en BALANCE bio alcohol. In iedere ruimte en iedere smaakwereld vinden deze modellen met hun eigen specifieke kenmerken hun plek.

Bij Balance wordt de haard niet als een solitair object gezien maar wordt in een eenheid met opbergruimte voor hout en haardaccessoires geïntegreerd. Er kunnen zelfs zitbanken in het concept worden verwerkt, de mogelijkheden en maatvoeringen zijn eindeloos. Vanaf nu kunnen ook Audio/TV modules zich harmonieus in de horizontale lijnvoering invoegen.

BALANCE kompakt: Speciaal voor kleinere woonkamers ontwikkelde men BALANCE kompakt. De zwarte stalen basis rust hier op RVS poten en montage van losse elementen is niet nodig. De naar boven draaibare branddeur maakt het mogelijk eenvoudig te kunnen reinigen.

Maten: H 80 x B 162 x T 50 cm.

BALANCE nature:

Het idee van haardconcept om eindeloos te kunnen bouwen is ook de basis bij BALANCE nature. Hier ontstond een eenheid qua vorm van haard en meubel. Het zijn vooral de nieuwe massiefhouten elementen, die het verschijningsbeeld van BALANCE nature opnieuw definiëren. De uit Amerikaans notenboom of eikenhout ambachtelijk vervaardigde kasten, planken, en houders, banken en Hifi/TV modules voegen zich harmonieus in de horizontale lijnvoering. Het probleemloos aan elkaar plaatsen van de houten meubelen en de haard wordt mogelijk gemaakt door geïntegreerde luchtkamers. De warmte van de haard wordt naar boven afgevoerd, zodat de buitenzijde niet heet wordt. Met deze uitbreiding wordt het haardconcept BALANCE nature steeds huiselijker en voegt zich stijlvol in het op elkaar afgestemde interieur.

BALANCE Bio alcohol - haard zonder schoorsteen:

De BALANCE bio alcohol heeft een op alcohol werkende brandkamer. Hierdoor kunnen rookafvoerkanalen achterwege blijven. BALANCE haarden zonder schoorsteen functioneren op een brandgel of een vloeibare bio-alcohol. De brandduur van een liter brandmiddel bedraagt ongeveer 3-4 uur. De BALANCE zijelementen passen bij deze haard en kunnen wandhangend modulair horizontaal worden samengesteld. Er is ook een losse brandkamer als separaatelement op een RVS sokkel.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide