1473
PowerVent
Gepubliceerd: 05-10-2012

DRU Verwarming B.V. introduceerde een nieuw revolutionair afvoersysteem waardoor er nauwelijks nog beperkingen zijn in het plaatsen van een gashaard. Het PowerVent® systeem van DRU maakt het zelfs eenvoudig om een gashaard te plaatsen in een appartement of tussenwoning en biedt vooral ook een uitkomst voor architecten bij de creatie van bijzondere opstellingen.

DRU kwam vorig jaar op de Batibouw al met het innovatieve en ruimte besparende SMART® afvoerkanaal. Dit jaar gaan ze nog een stapje verder. Met het nieuwe PowerVent® afvoersysteem kunt u in tegenstelling tot de reeds bestaande afvoerkanalen grote afstanden overbruggen, tal van bochten doorstaan en zelfs via de kruipruimte of een beneden verdieping uw rookgassen afvoeren! U bent dus vrij om een haard te plaatsen waar u wilt!

Het geheim zit in de Powerbox die aan de buitenkant van de woning of vlak onder het dak op de afvoer wordt aangesloten. Een besturingsunit meet het drukverschil in de afvoer en vergelijkt deze met het vooraf ingevoerde aanbevolen drukverschil voor het optimaal laten branden van de haard. De Besturingsunit staat in verbinding met de Powerbox en stuurt indien nodig een ventilator aan om de stroming in de afvoer te continueren. Dit wordt geheel automatisch geregeld!

Eigenlijk zorgt het systeem er dus voor dat er altijd voldoende trek is in het afvoerkanaal, wat dus betekent dat er vrijwel geen beperkingen meer zijn om de rookgassen af te voeren. DRU brengt hiermee een revolutionair systeem wat de mogelijkheden voor het plaatsen van een gashaard enorm doet toenemen. Plaats bijvoorbeeld uw haard bijvoorbeeld geheel vrij en midden in de woonkamer!

Het PowerVent® systeem staat los van uw keuze voor een haard. Het PowerVent® systeem is momenteel toe te passen op een eerste selectie van gassfeerhaarden van DRU. In de toekomst zal het systeem op alle gassfeerhaarden toepasbaar zijn.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide