1370
Creëer de ideale opslagplek voor je haardhout

Heb jij de mazzel dat je zo'n gezellige houthaard hebt, zo eentje waar je lekker voor kunt gaan zitten met een spannend boek en een lekker glas wijn? Dan kan je je geluk deze koude dagen vast niet op. Het kwik zakt komende week tot ver onder nul dus een extra stukje hout op het vuur is geen overbodige luxe!

 

Het is natuurlijk wel fijn dat je dat stukje hout nog hebt liggen en hiervoor niet meer naar de winkel hoeft. Wie een houthaard heeft doet er verstandig aan om een voorraadje hout aan te leggen. Hoe je dit het best kunt doen lees je in dit artikel.

Wanneer je haardhout koopt doe je dit meestal in wat grotere hoeveelheden. Je zult dus ergens een plekje moeten inruimen om het hout op te slaan. De beste plek hiervoor is buiten. Nu zul je misschien denken.. buiten regent het en wordt het toch nat? Toch is buiten de beste plaats. Hier kan het namelijk gemakkelijk drogen door beinvloeding van de wind. Natuurlijk zorg je ervoor dat je haardopslagplaats buiten wel wordt overdekt zodat het bij een fikse regenbui niet nat wordt. Maak bijvoorbeeld een afdak naast een schuur waaronder je het hout kunt opslaan. Daarnaast kan je de stapel altijd nog afdekken aan de bovenzijde met plastic zodat er geen regen in kan lopen. Maar zorg dat je alleen de bovenzijde afdekt. De wind moet er immers nog goed doorheen kunnen waaien

Zorg er ook voor dat het hout niet direct op de grond komt te liggen, anders zou er alsnog vocht in het hout kunnen trekken vanuit de bodem. Zorg dus voor ruimte tussen de grond en het hout.

Ook het opstapelen van het hout vergt nog even de nodige aandacht. Natuurlijk moet je een stapel maken die stevig ligt en niet zomaar omvalt maar let er bij het stapelen ook op dat de wind er nog lekker doorheen kan waaien. Je zou hier bijvoorbeeld een geschrankt legpatroon kunnen toepassen waarbij de houtblokken om en om recht en dwars op elkaar liggen.

Zorg ervoor dat je ieder jaar nieuw haardhout aanschaft zodat je altijd een droog voorraadje hebt liggen. Wist je dat je haardhout tegenwwoordig ook heel gemakkelijk online kunt bestellen? Bijvoorbeeld bij Berdihaardhout.nl. Je hoeft niet te sjouwen met het hout, het wordt kant en klaar droog bij je thuis afgeleverd.

 

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners