2228
Bewust stoken begint met de juiste kachel

Nog altijd zijn houtkachels populaire warmtebronnen. Een houtgestookte kachel brengt veel sfeer in huis. Dat begint al bij het verzamelen van stookhout en het aansteken van het vuur. Daarna kun je samen met je het gezin genieten van de aangename warmte en het prachtige vlammenspel. Een houtkachel is dus een echte sfeermaker. Het aanbod van houthaarden en houtkachels is enorm. Voor iedere woning of ruimte is er een passende kachel, ook voor hele kleine ruimtes en woningen zoals tiny houses of tuinkamers. Een mooi voorbeeld van een houtkachel voor een kleine ruimte met een schone en veilige verbranding is de Hobbit houtkachel.

 

Schoon stoken met een fraai klein kacheltje

Ondanks de steeds strenger wordende eisen kun je gerust een houtkachel aanschaffen. Houtkachels worden namelijk steeds duurzamer. En zelf kun je ook maatregelen treffen om milieuvriendelijker en zuiniger te stoken. De kleine vrijstaande houtkachel Hobbit Stove is de ideale kachel voor kleine ruimtes. HIj geeft ook bij laag vermogen (5KW) een schone verbranding. Het gietijzer blijft zeer lang warmte afgeven. Zo kun je genieten van de behaaglijke warmte in je tiny house, woonboot, yurt of tuinhuis maar ook gewoon in een kleine slaapkamer, woonkamer of keuken. Dat is goed voor je energierekening maar ook voor het milieu.

EcoDesign: wat houdt het in?

De Europese Unie heeft bepaald dat vanaf 2022 de richtlijnen voor houthaarden worden aangescherpt met als doel de fijnstof-uitstoot te verminderen. Deze zogenaamde EcoDesign-regeling is in Nederland al ingegaan. Wie op zoek is naar een kachel die gefabriceerd is met als uitgangspunten kwaliteit en milieuvriendelijkheid, kiest voor een EcoDesign-gecertificeerde kachel of haard. Deze houtkachels en pelletkachels voldoen aan de strenge kwaliteitseisen en emissie-eisen. Het is aan te raden om je vóór de aankoop van een nieuw exemplaar goed te laten informeren over de mogelijkheden.

Vervanging van de haard of kachel

Zoek je een duurzame, energiezuinige kachel voor een kleine ruimte? Of wil je een nieuwe houtkachel kopen in verband met de strengere wetgeving? Ben je van plan om je rookkanaal te laten reinigen voor een veilig en schone verbranding en wil je advies? Kachelsenhaardenwinkel is een online kachelspecialist die alles levert op het gebied van sfeerverwarming. In ons Experience Center kun je vele ECOdesign-houtkachels en haarden brandend zien. Wij adviseren je graag omtrent de EcoDesign-regelgeving en over een bijpassend toestel voor jouw situatie.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners