4252
Sfeerhaarden
Gepubliceerd: 13-03-2017 Laatste update: 27-03-2018

Wie wil dat nou niet, een lekker knapperig houtvuur in de woonkamer. Maarja het heen en weer lopen voor houtblokken, de as en de stank zie je waarschijnlijk niet zo zitten. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele soorten sfeerhaarden verkrijgbaar die net als een houthaard warmte en sfeer geven.

 

Gashaarden
Gemak dient de mens bij een gashaard. Met één druk op de knop voorzie je je woonkamer van een gezellig haardvuur. Een gashaard is schoon, makkelijk en veilig en in heel veel soorten en maten verkrijgbaar. De moderne gashaarden zijn bijna niet meer van de traditionele haarden te onderscheiden. Voor het afvoeren van de rookgassen is een schoorsteen en een rookkanaal niet nodig. Het enige wat je nodig hebt is een gasleiding en een afvoer door het dak of de gevel.

Elektrische haarden
Een andere zeer schone haard is de elektrische haard. Het enige wat je hoeft te doen is de stekker in het stopcontact en klaar ben je. Je bent niet afhankelijk van de aanvoer van brandstof zoals gas. Hierdoor is een elektrische haard heel gemakkelijk op elke gewenste plek in de woning te plaatsen. Ook is het vuur in elektrische haarden bijna niet meer te onderscheiden van een echt houtvuur. En met de moderne techieken kan je zelfs een driedimensionaal beeld van de vlammen creeeren.

Toch een houthaard
Vind jij het geen probleem om met houtblokken in de weer te gaan en is voor jou de zwoele warmte met het knisperende geluid van houtvuur de ultieme sfeermaker dan is een houthaard ideaal! Heerlijk met je lief tijdens een koude winteravond romantisch bij de haard! Ook houtkachels zijn er in vele soorten en maten. Neem bijvoorbeeld de Barbas houtkachel. Deze kan worden uitgevoerd in hoogwaardige stijlvolle materialen en staan voor jaren onbezorgd haardplezier. En voor wie nog steeds denkt dat houthaarden milieuonvriendelijk zijn... Het tegendeel is waar zolang er maar goed en verantwoord gestookt wordt.

WIN-VLOERKLEED.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide