3129
Focus: sfeerverhogende haardvuren
Gepubliceerd: 12-05-2017

Met de lancering van een nieuw, origineel binnenmodel en de ontwikkeling van een sfeervolle en authentieke serie ‘outdoor’ haarden, die het wonderlijke vlammenspel naar buiten verplaatst. Deze creaties verenigen comfort en rendement, en vormen de perfecte symbiose tussen design, innovatie en efficiëntie.

Met ruim 45 jaar internationaal succes, blijft Focus trouw aan zijn innovatieve insteek die het nuttige met het esthetische verenigt. Het bedrijf introduceert de Grappus, die het assortiment binnenhuishaarden verrijkt, en een serie nieuwe ingenieuze en sfeervolle ‘outdoor’ modellen, die uitnodigen tot gezellige momenten buiten. De Grappus is veel meer dan alleen een houthaard: het is een object dat het vuur ritme geeft, op een hoger niveau brengt en de ruimte inricht. Doordat de haard vrij hoog is geplaatst, tegenover het houtvak, is de haard gemakkelijk in gebruik en past deze in elke ruimte. Deze innovatie voor 2014 werd voor het eerst in samenwerking met een externe designer, Thibault Desombre, ontwikkeld en vormt een harmonieus samenspel tussen een kachel met grootse prestaties, een haard met vlammen die in volle glorie zichtbaar zijn en een display om hout direct bij de hand te hebben. Dit zelfdragende model won de Etoile de l'Observeur du Design (Franse ontwerpprijs - Parijs 2013), de Interior Innovation Award, de Red Dot Award 2014 en werd genomineerd voor de German Design Award."Een haardvuur is een unieke en warme huisgenoot die een grootse bijdrage levert aan fijne en bijzondere momenten van samenzijn met familie en vrienden”, vertelt Dominique Imbert, oprichter van Focus. “Onze R&D-afdeling zet zich dagelijks in om dit verder vorm te geven, door innovatieve en kwalitatieve objecten te ontwikkelen die dankzij hun puurheid de aandacht weten te trekken.”

inspiratiebrochures1.png

Bepaalde modellen van de hangende haarden uit het Focus-assortiment zijn specifiek aangepast voor buitengebruik. Deze modellen krijgen een speciale behandeling waardoor ze bestand zijn tegen weersinvloeden en kunnen zowel in het tussenseizoen als in de winter gebruikt worden. De ogen van hen die zich eromheen scharen zullen ongetwijfeld oplichten. De Bathyscafocus Outdoor bijvoorbeeld, met zijn onderzeeërachtige look en zijn geringe omvang, draait rond zijn as om alle gasten volop te laten genieten van het vlammenspektakel dat de haard tentoonspreidt.

Dankzij zijn zuivere, ergonomische en bescheiden vorm, zijn hangende en draaiende haard, en de thermische gevoeligheid van het overdrachtsoppervlak, zet de Ergofocus Outdoor de traditie en exclusiviteit van de Focus-haarden voort. Deze haarden zijn elegante objecten en etherische metgezellen, die meedraaien met de ruimte, de tijd, het leven en de toepassing.

Om het plezier buiten te vergroten en de prestaties van het magische vlammenspel af te wisselen, presenteert Focus daarnaast de Sunfocus waarop het vuur op een schaal wordt aangeboden. Het uitgesproken karakter, de pure lijnen en het gebruiksgemak vormen de voornaamste troeven.

De Gyrofocus is het symbool van het merk en een prestigieus model dat in 1968 door Dominique Imbert is ontworpen. Het is nu ook verkrijgbaar in een outdoorversie, waardoor het zijn gerenommeerde internationale prestige van de knusse cocon van de binnenhuisruimte naar buiten verplaatst.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide