1984
Gashaard in je tuinkamer of onder de overkapping
Gepubliceerd: 12-01-2022

Geniet jij al regelmatig van de tuinkamer of zit je graag onder de overkapping in de tuin? Wij hebben een idee om deze plek nóg aangenamer te maken. Namelijk door een sfeervolle gashaard toe te voegen. Met een haard kun je het hele jaar door optimaal genieten. In dit artikel lees je meer over de voordelen en mogelijkheden van gashaarden.

Voordelen van een gashaard

Om te beginnen willen we een aantal voordelen van een gashaard met je delen. Er zijn namelijk voldoende redenen om een gashaard boven een houthaard te verkiezen. Zo kun je gashaarden heel eenvoudig in- en uitschakelen met een druk op de knop. Door middel van een afstandsbediening bepaal je hoe het vlammenspel eruit komt te zien. Daarnaast hoef je je bij een gashaard geen zorgen te maken over de brandstof. Het is aangesloten op de gasleiding, waardoor er altijd voldoende brandstof is. Je hoeft geen grote voorraad met brandhout aan te leggen en niet meer te slepen met de stukken hout. Tijdens het stoken kom je niet in aanraking met het vuur. Dit is een stuk veiliger en zorgt er bovendien voor dat er geen vuil rondom de haard ligt.

Haard in de tuinkamer of onder de overkapping

Voor in een tuinkamer of onder de overkapping kun je het beste een gashaard kopen, omdat deze een hoog vermogen heeft. De warmte wordt gebruikt om de ruimte mee te verwarmen en gaat niet rechtstreeks verloren via het rookkanaal. Dit is erg belangrijk, aangezien tuinkamers en overkappingen nauwelijks of niet goed geïsoleerd zijn. Bij een geheel gesloten tuinkamer kun je prima gebruik maken van een standaard gashaard voor binnen. Maar bij een overkapping zonder wanden is het beter om een speciale buiten gashaard aan te schaffen. Dit soort tuinhaarden zijn goed bestand tegen allerlei weersinvloeden. Twijfel je over de beste keuze? Laat je dan eerst persoonlijk adviseren door een professional.

inspiratiebrochures1.png

Verschillende soorten gashaarden

Gashaarden en buiten gashaarden zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Denk hierbij niet alleen aan het formaat, maar ook aan de kleur en stijl. Van een hele compacte outdoor gashaard tot een luxe hangende gashaard.

Rookkanaal en gasleiding

Voor de veiligheid is het verstandig om de gashaard te laten installeren door een specialist. Zij kijken eerst goed naar de situatie en weten vervolgens precies hoe het rookkanaal en de gasleiding aangeslotenmoeten worden. Dit is bij een gesloten tuinkamer met glazen wanden bijvoorbeeld anders dan bij een houten overkapping.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide