1142
Dru Agua
Gepubliceerd: 05-10-2012

Duurzaam leven is het modewoord van de laatste jaren. Tegelijkertijd stijgen de kosten van levensonderhoud en ook de energiekosten. Iedereen moet op de kleintjes letten. Wat moet de milieubewuste consument doen om er letterlijk warm bij te zitten, maar tegelijkertijd duurzaam en kostenbesparend te leven? In dit kader biedt een nieuwe innovatie van DRU Verwarming B.V. de consument de ideale combinatie van sfeer, warmte en duurzaamheid; Onlangs introduceerde DRU op een vooraanstaande internationale bouwbeurs in Brussel een unieke CV-sfeerhaard op gas, waarbij de vrijgekomen warmte van het haardvuur op efficiënte wijze gebruikt wordt om het water van de CV-installatie extra te verwarmen.

DRU is Nederlands grootste haardenspecialist en staat al vele jaren bekend om zijn constante innovaties. Hierbij wordt telkens naar een juiste balans gezocht in die belangrijke driehoek sfeer, warmte en duurzaamheid. Naast de bekende CV-sfeerhaard op hout heeft DRU nu ook een innovatieve CV-sfeerhaard op gas aan zijn assortiment toegevoegd. Deze Agua-serie is speciaal door DRU ontwikkeld voor mensen die milieubewuster met hun gasverbruik om willen gaan. Door de vrijgekomen warmte van de haard niet alleen te benutten voor de ruimte waar deze staat, maar ook warmte aan het water af te geven dat door de haard loopt, gaat er minder warmte verloren en wordt er meer rendement uit de haard gehaald.

p gas is bij uitstek geschikt om aan te sluiten op een zogenaamd buffervat. Water wordt vanuit het buffervat door de leidingen in de haard gepompt en vervolgens weer aan het buffervat toegevoegd. Op die manier zijn meerdere alternatieve energiebronnen aan het buffervat te koppelen en te gebruiken als bron voor warm water voor de CV-installatie, maar ook voor drink- en douchewater.

Het is ook mogelijk de haard direct aan te sluiten op een bestaande of nieuwe CV-installatie, zonder tussenkomst van een buffervat. Het water dat door de haard loopt wordt in beide situaties zowel door stralingswarmte als door de rookgassen verwarmd en in beide situaties is hiermee sprake van een optimaal rendement.

DRU heeft binnen de Agua-serie in eerste instantie twee types CV-sfeerhaarden op gas ontwikkeld: een inbouwsysteem (Agua B100) en een vrijstaand systeem (Agua F100). In Brussel werd al snel duidelijk dat er veel vraag is naar deze nieuwe serie, omdat de consument anno 2011 enerzijds duurzaam wil zijn en er anderzijds letterlijk, maar zeker figuurlijk, toch warm bij wil zitten.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide