1490
Faber lanceert MatriX-lijn gashaarden
Gepubliceerd: 25-02-2016 Laatste update: 27-03-2018

Steeds meer mensen willen zelf bepalen hoe hun haard eruitziet. De consument wil kunnen kiezen”, zegt Hans de Volder, Salesmanager Faber. “De haard moet aansluiten bij het interieur; het is een esthetisch element geworden. Daarom hebben we een lijn ontwikkeld die modulair is samen te stellen. Met de MatriX-lijn kan de klant zijn haard helemaal naar eigen smaak vormgeven.”

 

Op de vaste basishaard kunnen allerlei toevoegingen gedaan worden, zoals verschillende inbouwkaders, achterwanden, de Symbio lichtmodule, ITC besturing met gratis App, ontspiegeld glas en nog veel meer. De nadruk ligt bij de nieuwe haarden voor 100% op het vuur. Daarom geen dominante lijsten of zwarte screen-randen, maar een bescheiden vormgeving met vloeiende, doorlopende modellijnen.

Echte vlammen
De ‘vuurbeleving’ is een verhaal apart. Met de eerste generatie Logburners introduceerde Faber in 2001 al de ‘brandende’ houtstammen. De nieuwe generatie Logburners bevat een aantal leuke innovatieve technieken. De brandende keramische houtstammen van de Logburner 2.0 geven een nóg realistischer houtvuurbeleving. De haard heeft maar liefst vijf branders die in- en uitschakelbaar zijn. En dan is er nog de Ecoboost functie, de intelligente thermostatische regeling. Flakkerend haardvuur, met de techniek en flexibiliteit van de moderne tijd.

Ook de Symbio lichtmodule draagt bij aan de sfeer die een brandende haard oproept. Een gloeiend kolenbed geeft over het algemeen veel warmte, wat niet altijd gewenst is. Met de Symbio lichtmodule is het ‘kolenbed’ met de afstandsbediening naar wens in en uit te schakelen. Het kolenbed wordt verlicht met een energiezuinige LED module. Zo kan zonder de extra warmteproductie van de kolen toch van het licht en de sfeer worden genoten. ITC App
Via een ITC App op smartphone, tablet of computer is de gashaard op afstand bestuurbaar. Op de App kan bijvoorbeeld worden gekozen voor de comfortabele thermostaatfunctie of de energiezuinige Ecoboost stand, waarmee tot maar liefst 70% te besparen valt op energieverbruik. Daarnaast verschaft de App informatie over de eigenschappen en het verbruik van de haard.

Faber signaleert een groeiende voorkeur voor gashaarden. Hans de Volder: “We zien steeds meer mensen bewust kiezen voor het gemak en comfort van gashaarden. Zeker als die mooi in hun interieur kunnen integreren en een realistische houtvuurbeleving hebben. De MatriX-lijn is ons antwoord op die vraag.”

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide