1253
Faber gashaarden
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 21-11-2017

Het creëren van meer sfeer in huis zit vaak in subtiele details, maar kan ook worden bereikt door de juiste dimensies van de sfeerbrenger-bij-uitstek: de haard. Daarom heeft Faber de succesvolle frameloze haarden Duet en Triple nu ook beschikbaar in de maten L en XL. Met breedtes van respectievelijk 100 en maar liefst 130 centimeter komen de realistische en rustige vuurbeelden van de Duet en de Triple optimaal tot hun recht.

Duet en Triple zijn twee topmodellen van de Faber Frameless-serie. Deze frameloze haarden laten zich geheel naar eigen wens integreren in het interieur. Het heldere glas geeft een perfect beeld op het vlammenspel, terwijl door het ontbreken van een frame de aandacht hiervan niet wordt afgeleid. De haarden van Faber kenmerken zich bovendien door een gesloten verbrandingssysteem. Een schoorsteen is niet nodig, want een gasleiding en een verbinding naar een buitenmuur zijn voldoende. Dat garandeert dat het binnenklimaat in de vaak goed geïsoleerde woningen optimaal blijft.

Optimale beleving
Vooral in grotere vertrekken, waar men ook op afstand wil genieten van de haardsfeer, zijn de L- en XL-versies van Duet en Triple erg op hun plaats. Formaat L staat voor een breedte van 100 centimeter, XL zelfs voor 130 centimeter. Beide gashaarden hebben een hoogte van 40 centimeter en een diepte van 46 centimeter, en je kunt er deels doorheen kijken. Het vlammenspel in de hoekhaard Duet, die een linker en rechter uitvoering heeft, is namelijk zowel van de voorkant als vanaf de zijkant te bewonderen. Het vuurbeeld van de Triple laat zich zelfs van drie kanten bekijken: via de voorkant en de beide zijkanten.

Dankzij de doorkijk zorgen de beide frameless inbouwhaarden van Faber dat delen van ruimtes visueel met elkaar worden verbonden. De forse afmetingen geven hieraan een extra dimensie; niet alleen omdat de doorkijk erg groot is, maar ook omdat de beleving van het vlammenspel van alle kanten volledig en optimaal wordt. Zelfs in erg grote vertrekken kan de sfeer van deze gashaarden niet meer worden gemist.

Regelbaar vuurbeeld
De frameloze gashaarden van Faber kennen wel de beleving, maar niet de nadelen van een open haard. Sjouwen met houtblokken en schoonmaken is niet nodig. Het regelbare vuurbeeld brandt naar keuze rond natuurgetrouwe houtblokken of moderne, witte carrara kiezels. De haarden werken met een elektrische ontsteker en zijn voorzien van een afstandsbediening en een timer. Een thermostaat zorgt voor een constante temperatuur.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide