1444
Relaxed Premium Faber
Gepubliceerd: 05-10-2012 Laatste update: 28-04-2017

De sfeer van een open haard is niet alleen in de winter bij veel mensen populair. Ook in andere seizoenen stellen velen dit op prijs, alleen is er dan minder behoefte aan de bijbehorende warmte. Faber heeft dit probleem opgelost met de ontwikkeling van de Step Burner. Deze revolutionaire gasbrander laat altijd een mooi vlammenspel zien, ook als er maar weinig warmte wordt afgegeven. Met de nieuwe haarden Relaxed Premium en Aspect kan iedereen dan ook voortaan altijd maximaal genieten van een mooi vuurbeeld.

De door Faber ontwikkelde Step Burner is een gasbrander die op een unieke manier regelbaar is. Bij een volledig vermogen zijn de vlammen over de volle breedte te zien. Wanneer er minder warmte wordt gevraagd, concentreert het vuur zich in het midden van de brander. Nog een stapje terug worden deze vlammen kleiner, maar geven nog steeds het beeld van een sfeervol brandend haardvuur. De gashaard geeft dan echter niet veel warmte meer af, zodat zelfs in de zomer de temperatuur in de kamer op een aangenaam niveau kan blijven.

Trends
Consumenten kiezen graag voor grote, brede, horizontale gashaarden, omdat ze optimaal willen genieten van het vuurbeeld. Tegelijkertijd worden woningen steeds beter geïsoleerd en vaak voorzien van vloerwarming die niet zo snel kan reageren op de warmtebehoefte. De gashaarden met Step Burner houden met alles rekening, omdat het vlammenspel en de warmteafgifte deels van elkaar zijn losgekoppeld. Daardoor kan iedereen de haardsfeer èn warmte in huis halen die perfect bij de woning en het moment past.

Vernieuwde haardenseries
De Step Burner is toegepast in twee vernieuwde haardenseries van Faber: Relaxed Premium en Aspect. De gashaarden Relaxed Premium L en Relaxed Premium XL zijn nieuwe uitvoeringen van de succesvolle Relaxed-serie. Deze grote inbouwhaarden - respectievelijk 120 cm en 150 cm breed - hebben nu een strak en zeer smal frame, zodat het idee van een open haard nog meer wordt versterkt. Optioneel kan de Relaxed Premium worden voorzien van een zwarte glazen achterwand. Deze weerspiegelt op een natuurlijke manier het vuurbeeld en geeft het daardoor extra nadruk. Ook de gashaarden Aspect RD-L en Aspect ST-L zijn in hun nieuwe uitvoering uitgerust met de Step Burner. Omdat het doorkijkhaarden zijn - respectievelijk van drie en twee kanten - komt de revolutionaire gasbrander hierin zeer goed tot zijn recht. Alle vier de haarden hebben elektronische ontsteking, timer en thermostaat, en worden geleverd inclusief afstandsbediening. En ten slotte kan in alle gevallen voor een nieuwe decorset worden gekozen: naast houtblokken/sprokkelhout en kiezels, is namelijk nu ook een ondergrond van grijze splitsteen leverbaar. Met de vernieuwde gashaarden sluit Faber aan bij diverse trends op het gebied van wonen.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide