1928
Classic Bell haard
Gepubliceerd: 06-04-2016 Laatste update: 27-03-2018

Soms moet je iets zelf zien om het te geloven! En de nieuwe Classic Bell haard van Bellfires is zo'n must-see. De haard heeft alle populaire pluspunten van een open haard: een open stookplaats, een levendig houtvuur en een gemetseld dakpannen interieur. Maar ís het ook een open haard, of toch niet?

 

"De Classic Bell is een gesloten gashaard. Er zit wel degelijk glas voor, maar dat is zó goed ontspiegeld dat je je ogen pas gelooft als je het met je handen voelt. Ook de Premium Fire brandt als een echt houtvuur, met hoge en lage vlammen, maar is volledig regelbaar via de afstandsbediening. Nooit eerder leek een gashaard dus zo op een echte open haard." Aan het woord is Bellfires-directeur Danny Baijens.

Gashaard met glas
Wie de Classic Bell 3 bekijkt, ziet een klassieke open haard. Met een mooi opgebouwde stapel houtstammetjes, gloeiende kooltjes, een levendig spel van hoge en lage vlammen, omringd door een gemetselde achterwand. En tóch is de Classic Bell een gesloten gashaard, met wel dégelijk glas ervoor. Alleen is dit glas zó goed ontspiegeld, dat je dit pas gelooft als je handen het glas aanraken. Ook het interieur is niet echt gemetseld, maar gemaakt van keramisch materiaal met een steenmotief. Volgens Danny Baijens was dit ook precies zijn doel: een gashaard ontwerpen met de look, touch en feel van een open haard en de sfeer van een echt houtvuur.

Dynamische 3D brander
Uiteraard is de Classic Bell 3 voorzien van de dubbele Premium Fire brander van Bellfires. "Het meest realistische vuur dat we hebben", aldus Baijens, "omdat de branders in de houtstammen verwerkt zijn en het vuur dan ook daadwerkelijk uit de stammen komt. Het gaat om een schakelbare 3D-brander met sfeerverlichting, die maar liefst drie manieren biedt om de vlammen aan te passen. Zo kunnen de vlammen hoger en lager gezet worden. Ook kunnen de vlammen aan de achterzijde van de stammen uitgeschakeld worden, terwijl ze aan de voorkant gewoon blijven branden. Tot slot biedt de Eco Wave de optie om de vlammen dynamisch als een golf op en neer te laten gaan. Dit alles biedt zowel een gasbesparing als warmtereductie. Zonder aan sfeer in te boeten." Dynamisch is ook de onder het branderbed geintegreerde sfeerverlichting, voor een zeer realistisch effect van gloeiende kooltjes, die ook afzonderlijk, dus zonder vlammen, aan gezet kan worden. Met de speciaal samengestelde decoratieset met embers, kooltjes, decoratieglas en 'as', zet Bellfires de puntjes op de i van deze vuurplaats.

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide