3347
Home is where the haard is
Gepubliceerd: 14-02-2020 Laatste update: 10-10-2022

Twee jaar geleden besloot het samengestelde gezin van Anita om voortaan onder één dak te gaan wonen. In 2018 gingen Anita en Carlo op zoek naar een geschikte woning waarin ze samen met hun vijf kinderen kunnen leven en nieuwe herinneringen kunnen maken.

Dat bleek een pittige uitdaging te zijn voor het gezin van zeven! De zoektocht liep anders dan verwacht en Anita, Carlo en de kinderen beleefden een waar avontuur. Ook al waren ze nog niet verhuisd, hadden ze wel al meteen hun eerste memorabele herinnering gecreëerd tijdens de zoektocht!

Kalfire_2001231157285398_AL-bewerkt.jpg

inspiratiebrochures1.png

Van boom tot droomhuis

Theoretisch gezien kochten Anita en Carlo een boom, maar op die grond stond al sinds 15 jaar een leegstaand ‘huis’. Dat huis, wat men niet echt een huis kon noemen, zat er in de deal bij. Het was een echte bouwval en moest serieus onder handen worden genomen. Zo werd een groot deel eerst afgebroken en vervolgens opnieuw opgebouwd.

We hadden kunnen kiezen voor een kant-en-klaar huis toen we wilden gaan samenwonen, maar kozen voor een heel groot en bijzonder avontuur samen met onze kinderen”, aldus Anita. Na bijna twee jaar met zeven in een stacaravan te hebben geleefd, is hun droomhuis klaar. “Nu het huis klaar is, waardeert iedereen de ruimte in het huis en hun eigen plek des te meer. Toch is er niks mooiers dan ’s avonds samen in onze ruime zithoek te ploffen voor de haard en met z’n allen samen te genieten.”

Kalfire_2001231235095539_AL.jpg

Speciaal en verrassend ontwerp

Tijdens de verbouwing bracht de beperkte ruimte het samengestelde gezin dichter bij elkaar. Nu iedereen zijn eigen plekje heeft en er voldoende ruimte is, zorgt de haard daar gelukkig nog steeds voor. Nadat het buitengedeelte af was en de ruimtes binnen waren verdeeld, konden Anita en Carlo overgaan tot het inrichten van hun huis. Anita zelf is interieurstyliste en kleuradviseur, dus zij wist meteen hoe ze aan de slag moest en wat ze graag wilde.

Kalfire_2001231135555334_AL.jpg

In het huis was al gedeeltelijk een schoorsteen gebouwd en wij wilden daar graag op voortborduren. We wisten wel al wat we wilden qua smaak en look, maar bij Haardenspeciaalzaak Emmen hebben ze onze wensen vertaald in een uiteindelijk haalbaar ontwerp,” legt Anita uit.

Anita is dankzij haar beroep helemaal thuis in het vak en gaat tot het uiterste om verrassende ontwerpen te creëren voor haar klanten. Haar eigen project kan daar dus natuurlijk niet voor onderdoen. Dat de haard mooi, onderscheidend en tegelijkertijd verrassend moest zijn, was vanzelfsprekend. Dankzij haar carrière was Anita bekend met het werk van Haardenspeciaalzaak Emmen.

Bij speciaalzaak Emmen maken ze altijd prachtige, onderscheidende en verassende ontwerpen, dus dat wij naar Haardenspeciaalzaak Emmen gingen was voor ons heel logisch.“

Een sieraad voor het huis

Het huis van Anita en Carlo is strak en stijlvol modern. Overal in de woning zijn hard en zacht goed in balans, zowel in het kleurenpalet als in het interieur. Deze stijl moest dus ook worden door vertaalt in de keuze van de haard. Daarom koos het gezin voor de Kalfire GP70/75S, een lage driezijdige gashaard. die werd afgewerkt met twee verschillende soorten betonlooks. De keuze voor een gashaard was snel gemaakt; het gemak ervan speelde een belangrijke rol. De combinatie van twee verschillende afwerkingen zorgt voor het verrassingseffect, dat Anita hoog in het vaandel draagt.

De haard zelf is bewerkt met een 3D-slangenprint en afgewerkt met een gouden touch. De wand rondom en achter het tv-scherm is afgewerkt in egaal zwart. “We zijn erg blij met het uiteindelijke resultaat. Het is een sieraad voor het huis en een hele warme en gezellige plek om met het hele gezin samen te zijn,” luidt het bij Anita.   

Met speciale dank aan: Anita & haar gezin en Haardenspeciaalzaak Emmen.

Vraag hier gratis de Kalfire haardenbrochures aan.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide