4773
Prachtig in ieder huis: de elektrische sfeerhaard
Gepubliceerd: 31-12-2020

Ze zijn romantisch, ze zijn goed voor het milieu en ze zijn hartstikke veilig; elektrische sfeerhaarden. Heb jij altijd al gedroomd van zo’n gezellige haard in je woning, maar is een klassieke open haard geen optie door de ligging van je woning, kinderen of huisdieren of vind je het gewoon te veel gedoe? Dan is de elektrische sfeerhaard dé oplossing voor jou. Je geniet dan namelijk van het gevoel van een echte haard, zonder alle bijkomende nadelen! Wil je meer weten over hoe zo’n elektrische sfeerhaard werkt, over de voordelen en hoe je er eentje uitkiest die bij je past? Lees dan gauw verder, want dit artikel gaat over elektrische sfeerhaarden.

 

Hoe werkt een elektrische sfeerhaard?

Waar je bij een klassieke open haard natuurlijk hout brandt om te genieten van de gezelligheid van de vlammen, werkt een elektrische haard op – ja, de naam zegt het al – elektriciteit. Zo hoef jij je geen zorgen maken over de veiligheid van je haard, want je gebruik immers geen echte vlammen, en ook niet over de gevolgen voor het milieu. Er komen geen gevaarlijke stoffen bij het branden vrij, en dus ook geen geur – daar zullen je buren je ook erg dankbaar voor zijn. Je hoeft een elektrische sfeerhaard alleen in het stopcontact te doen en voilà, je hebt een gezellige en romantische haard in je woning!

inspiratiebrochures1.png

De voordelen een elektrische sfeerhaard

Eigenlijk zijn de voordelen van een elektrische haard bijna te veel om op te noemen. Allereerst kun jij de haard plaatsen waar je maar wilt; of dat nu op een flat op de vierde verdieping is, of op je slaapkamer (waar je niet echt zit te wachten op een rokerige lucht); een elektrische haard kun je overal neerzetten, want je hoeft deze alleen maar aan te sluiten op een stopcontact. Geen gedoe met het plaatsen (en schoonhouden…) van schoorstenen, dus, maar met één druk op de knop genieten van een romantische elektrische sfeerhaard. Natuurlijk is het ook een voordeel dat je niet met hout hoeft te slepen, of de haard altijd als een havik in de gaten moet houden, omdat je kat er misschien wel inspringt of omdat je kids dat vuur wel heel interessant vinden. Je kunt met een elektrische sfeerhaard wel gewoon genieten van de warmte, want naast het (vaak instelbare) vlameffect geven de elektrische haarden echt warmte af; met warmtestanden van 800 tot 2000 Watt. Dat effect heb je natuurlijk ook met een ventilatorkachel, maar dit ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit. Daarbij is de elektrische sfeerhaard energiezuinig en hebben de lampen een lange levensduur. Een elektrische haard is dus makkelijk te installeren, geeft warmte af en ziet er mooi uit – moeten we nog even doorgaan?

Hoe kies je een elektrische sfeerhaard?

Eigenlijk heeft een elektrische sfeerhaard dus alleen maar voordelen. Wil jij ook graag een elektrische haard aanschaffen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dat snappen we wel, want er zijn ontzettend veel elektrische sfeerhaarden op de markt. Kijk daarom eerst waar en met wie je de elektrische haard wilt gebruiken. Met kinderen wil je misschien een wat robuustere haard dan als je alleen of met je partner woont. Daarbij kun je kiezen uit een hangende, vrijstaande of een sfeerhaard als onderdeel van een meubelstuk en natuurlijk met of zonder verwarming. Schrijf je eisen voor jezelf op, en zo wordt de zoektocht naar een elektrische sfeerhaard alweer vele malen makkelijker. Het enige wat je dan nog rest, is bekijken of de haard binnen je budget valt – maar de haarden zijn te koop van onder de twintig euro tot ver in de 2000 euro, dus dat moet vast goed komen – en natuurlijk of je de haard mooi vindt. Laat dan het genieten maar beginnen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide