2662
Faber Opti-myst

Faber is erin geslaagd om elektrische haarden te maken met een wel heel realistisch vlammenbeeld. De Opti-myst haarden in de modellen Gala en Jelling zorgen voor een driedimensionaal vlam- en rookeffect dat er van alle kanten uitziet alsof er een echt haardvuur brandt. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de voornaamste bedenking van mensen die wel de sfeer van een echte haard, maar niet het gedoe ervan willen. Alleen de geur van echt hout ontbreekt (nog), maar verder is de elektrische haard een revolutionaire stap dichter bij de werkelijkheid gekomen.

Een kwart van de Nederlandse huishoudens heeft een (open) haard in huis. Nog eens veertig procent zou dit graag willen, zo bleek uit een recent onderzoek in opdracht van Faber naar haarden en sfeerbeleving. De meerderheid van de ondervraagden geeft bij een haard de voorkeur aan een elektrische variant, mits deze de sfeer van een echte open haard heel dicht zou benaderen. Bij een elektrische haard mist men namelijk vooral de geur van echt hout (zegt 55%) en de echtheid van de vlammen (56%). Het laatste probleem is wat Faber betreft opgelost met de nieuwe haard Opti-myst, verkrijgbaar in de modellen Gala en Jelling. De haardenfabrikant is erin geslaagd met lampen en waterdamp een zodanig realistisch vlammenbeeld te creëren, dat het vuur bijna niet meer van echt is te onderscheiden.

Alle voordelen
Het nadeel van het platte beeld van kunstmatige vlammen is bij de Opti-myst geheel weggenomen. Desgewenst zijn de elektrische haarden vrijstaand te plaatsen en is het mogelijk er omheen te lopen. Ook dan is het regelbare driedimensionale vlam- en rookeffect van alle kanten revolutionair realistisch. Dit wordt gecreëerd door vijf lampen van 50 watt (12 Volt) en twee verdampers. Vanuit een waterreservoir van 1,3 liter - goed voor 8 tot 10 uur branden - komt ultrafijne waterdamp vrij. Via het lichteffect van de vijf lampen op de waterdamp wordt de illusie van echte vlammen gewekt. Aangezien 90 procent van de huizen in Nederland een te droog leefklimaat heeft, is deze damp niet schadelijk, maar draagt juist een beetje bij aan de verbetering van de vochthuishouding in de woning.

De Opti-myst haarden hebben alle voordelen die de ondervraagden uit het onderzoek ook aangaven over elektrische haarden: er komt geen as of stof vrij zoals bij bijvoorbeeld bio-ethanol- of gelhaarden, de haard is gebruiksvriendelijk en de installatie kan zonder hak- of breekwerk plaatsvinden. Het laatste is zeer eenvoudig samen te vatten: plug & play. Alleen wie de haard in een schouw wil inbouwen, heeft uiteraard iets meer werk.

Afstandsbediening
Zowel de Gala als de Jelling beschikken over een afstandsbediening. De Opti-myst haarden Gala en Jelling staan dan ook garant voor een gemakkelijke manier om een zeer sfeervolle omgeving te creëren.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners