3310
5x voordelen van een elektrische haard
Gepubliceerd: 10-02-2020 Laatste update: 11-02-2020

Lekker opwarmen na die fietsbui in de regen of gewoon gezellig met je vrienden of familie rondom de haard zitten? Dat klinkt natuurlijk geweldig. Wil jij graag genieten van een haardvuur thuis, maar zit je niet te wachten op het sprokkelen van hout of is er in je woning gewoonweg geen plek om een standaard haard te plaatsen? Denk dan eens aan een elektrische haard! Wij zetten de belangrijkste voordelen van zo’n elektrische haard voor je op een rijtje.1. Geen gedoe: een gashaard is lekker gebruiksvriendelijk
Het grootste voordeel van een elektrische haard is dat deze hartstikke gebruikersvriendelijk is. Met één druk op de knop regel jij vanaf de bank je haardvuur: de vlammen in een elektrische haard lijken net echt. Zo hoef je geen hout te verzamelen en te drogen, na te denken over een rookkanaalof je zorgen te maken over eventuele vervelende stoffen die vrijkomen bij het branden. Je geniet wel van alle voordelen van een traditionele haard, maar dan zonder extra gedoe.

2. Ook gewoon lekker warm
De opvatting dat alleen een haard met ‘echte’ vlammen warmte geeft, klopt niet.Ook bij een elektrische haard kun jij lekker opwarmen: beter zelfs, je kunt de warmte die van de haard afkomt zelfs heel gemakkelijk reguleren. Waar het bij een haardvuur soms onverwacht flink warm kan worden, kun je bij een elektrische haard gewoon de verwarming uit zetten.

3. Energiezuinig: fijn voor de portemonnee

Met een elektrische haard kun je daarbij kosten besparen. Je hoeft geen hout te kopen en de warmte van de haard blijft lekker in je kamer, want het hoeft niet afgevoerd te worden. Daarbij ligt de prijs voor elektrisch verwarmen een stuk minder hoog dan voor gas, en kun je dus gemakkelijk kiezen voor bijverwarming in de vorm van je elektrische haard. Ook heb je nauwelijks onderhoudskosten. Dat scheelt weer!

4. Overal te plaatsen
Heel fijn voor diegenen onder ons die graag veranderingen aanbrengen in het interieur: een elektrische haard is overal te plaatsen. Ook te verplaatsen, dus – van de woonkamer naar de slaapkamer naar je serre? Geen probleem, als er maar een stopcontact aanwezig is.

5. Een tv-meubel met een haard? Een eitje!

Het is een grote hit op interieurgebied: een televisiemeubel gecombineerd met een haard. Wil jij ook zo’n te gekke eye catcher in je woning? Met een elektrische haard maak je makkelijk zelf zo’n tv-meubel, want je hoeft naast het opzetten van de ombouw eigenlijk alleen de stekker maar in te pluggen. Want: zoals je hierboven al las, is een elektrische haard overal te plaatsen. Op deze manier heb je ook meteen alle snoeren bij elkaar. Wel zo handig!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide