4927
De nieuwe wet EcoDesign 2020: belangrijk voor je haard
Gepubliceerd: 16-10-2019 Laatste update: 25-07-2021

Heb je een kachel of haard, of overweeg je deze aan te schaffen? Dan moet je de wet EcoDesign 2020 kennen. Deze verplicht alle nieuw verkochte pellet- en houtkachels tot een uitstoot van maar 40 milligram fijnstof, en een rendement van minimaal 75 procent. Oude kachels kunnen zelfs verboden worden. Een voordeel: innovatie zorgt voor steeds zuinigere en efficiënte kachels en haarden, met prachtige ontwerpen.

 

Wat verandert er?

inspiratiebrochures1.png

Op dit moment wordt de helft van alle kachels vervuilend en energieverspillend bevonden. Hier komt verandering in met EcoDesign 2020, deze wetgeving geldt voor heel Europa. Consumenten die een nieuwe houtkachel kopen en met optimaal rendement willen stoken, krijgen steeds meer keuze uit een actueel aanbod. Sommige recente producten voldoen aan de nieuwe richtlijnen, maar ook innovatieve producten zoals cv-houtkachels, voeren de boventoon in het nieuwe stookseizoen.

Cv-houtkachels: alles geintegreerd!

Een gemoderniseerd huis heeft naast zonnepanelen en warmtepomp, ook steeds vaker een houtkachel. Nieuwe cv-houtkachels worden via een warmtewisselaar aangesloten en dragen zo bij aan de (voor)verwarming van een woning en het kraanwater. Dit draagt bij aan de steeds verder dalende stookkosten en het algemene energieverbruik. Bewoon je een nieuw of gerenoveerd pand, dan is het installeren van een cv-kachel zeker de moeite waard.

Waarom ECO Design 2020?

  • Je CO2-uitstoot daalt met 33%.
  • Je verbrandt maar twee houtblokken per uur.
  • Stoken wordt CO2-neutraal!
  • Een op de twee kachels te vervuilend.
  • Oude kachels zijn 30x zo vuil als nieuwe kachels.

Advies en nieuwe kachels ontdekken

Hoe zien de nieuwste kachels en haarden er eigenlijk uit? En hoe sluit je deze aan in je woning of bedrijfspand? Hoe werken ze precies? Wat zijn nu eigenlijk alle ins-en-outs van de nieuwe EcoDesign 2020 wet? Deze vragen stel je het liefst aan de professionals van een uitgebreide showroom. Wil je echt het fijne weten en zien, bezoek dan Krul Alltech. Hier zie je de vele verschillende producten in het echt, vaak ook in werking. Zo vergelijk je gemakkelijk merken zoals kachels van de merken Jotul, Conture, Hwam, Dik Geurts, Alltech, Kal-Fire en nog veel meer. Ook ontvang je meteen je eigen offerte op maat.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide