2334
De tuintrend: De bio-ethanol haard
Gepubliceerd: 29-07-2021

Een bio-ethanol tafelhaard is de gemakkelijkste manier om een gezellige sfeer te creëren in je tuin. Je plaatst hem eenvoudig op een tafel in je veranda. Maar je kan hem eigenlijk overal neerzetten, want je kan de bio-ethanol sfeerhaard makkelijk verplaatsen. En het is bovendien duurzaam en ecologisch!

Wat is bio-ethanol eigenlijk?

Bio-ethanol is een voordelige en zeer schone brandstof. Het is gemaakt van een biologische bron zoals suiker. Via gisting wordt hier ethanol van gemaakt, een soort alcohol. Dit wordt gedestilleerd en vervolgens verkocht als bio-ethanol. Je koopt het meestal in flessen van 1 liter. Bij de verbranding komt er vrijwel geen geur of rook vrij. Bio-ethanolhaarden kunnen daarom zowel buitenshuis als binnenshuis gebruikt worden. Om het branden van de haard extra sfeervol te maken, is er ook bio-ethanol met koffiegeur of bio-ethanol met bosgeur.

Hoe werkt een bio-ethanol tuinhaard?

De bio-ethanol tafelhaard is een zeer duurzame oplossing om toch te kunnen genieten van vuur in de tuin. Het aansteken zou niet gemakkelijker kunnen zijn. Bij de tuinhaard koop je een fles bio-ethanol. Je giet de bio-ethanol in de haard, houdt er een aansteker bij en de haard brandt. Laat de vlam rustig helemaal uitbranden voordat je hem opnieuw bijvult.

inspiratiebrochures1.png

Gemakkelijk te verplaatsen

Omdat de bio-ethanol sfeerhaard gemakkelijk te verplaatsen is, kun je lekker eindeloos variëren met de plek waar je hem neerzet. Zo kan je tuin er steeds weer anders uit zien. Is het zomer, dan zet je de tuinhaard op je tuintafel of op het terras. In de winter verplaats je hem met hetzelfde gemak naar de woonkamer. Het is niet goed voor een bio-ethanol haard om bij slecht weer buiten te staan. Bij regen of sneeuw kun je hem het beste gewoon naar binnen verplaatsen, of gebruik maken van een beschermhoes.

bio-ethanol-haard1.jpg

Bio-ethanol haard design

Bio-ethanol haarden hebben vaak een stijlvol design. Veel haarden zijn verkrijgbaar in bijvoorbeeld zwart of wit. Niet iedere bio-ethanolhaard is geschikt om in de tuin te gebruiken. De wind heeft namelijk veel effect op de vlammen. Het is daarom belangrijk dat de vlammen goed afgeschermd zijn van de wind. De meeste bio-ethanol tuinhaarden hebben daarvoor glazen wanden, wat ook nog eens heel mooi staat.

Zou jij een bio-ethanolhaard kopen, of heb je er al een? Deel je ervaring in de opmerkingen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide