2119
Lekker in je vel: Daar zit een geurtje aan

Al onze zintuigen hebben een functie, de één niet minder belangrijk dan de ander. Ruiken en geur zijn zaken die van grote invloed zijn op je gemoedstoestand, zonder dat je het soms door hebt. We kennen allemaal wel het gevoel wanneer je iets bekends ruikt uit het verleden, je kan er acuut een blij gevoel van krijgen. Wees je daarom ook bewust van de geuren in jouw omgeving en oefen hier invloed op uit om je optimaal in je vel te voelen.

Wat doet geur?

De ene geur is de andere niet, letterlijk. Verschillende geuren hebben verschillende invloeden op je lichaam en geest. Waar lavendel ervoor zorgt dat je rustig wordt en ontspant, hebben meer citrus-achtige geuren juist een oppeppende werking.

De één is geschikt voor in de avond op je slaapkussen en de ander juist in de ochtend voor een frisse start. Er zijn geuren die zelfs stofjes in je lichaam opwekken zoals endorfine, hét gelukshormoon in het lichaam.

banner-woontrends-2024-mag.png

Een dag niet helemaal lekker in je vel? Introduceer dan de juiste geur in je leven om happy de dag door te komen. Om geur in je huis op een veilig manier te verspreiden zijn diverse manieren.

Geef kleur aan je geur

Op een stressvolle werkdag kun je net wat meer ontspannen wanneer er lekkere etherische oliën door de lucht rondzweven. Denk aan oppeppende pepermunt of warme kardemom. Je kunt deze oliën op diverse manieren verspreiden. Zo kun je bijvoorbeeld een geurdiffuser gebruiken.

Dit is een mooi vormgegeven apparaat wat door middel van stoom jouw olie door de ruimte verspreidt. Het mooie aan een diffuser is dat je de oliën eenvoudig kunt afwisselen. Zo kun je per keer bepalen welke geur en invloed jij nodig hebt om lekker in je vel te zitten en deze doe je vervolgens in de diffuser.

Hij is ook eenvoudig te verplaatsen. Wij gebruiken hem dan ook graag in de badkamer wanneer we toe zijn aan een spa moment om weer helemaal zen te worden.

Wil je eerst proberen of de introductie van geur in je leven ook echt iets voor jou is? Dan is er ook die quick fix in de vorm van bijvoorbeeld stylische geurstokjes. Deze zijn in alle soorten en geuren verkrijgbaar. Zo kun jij aanvoelen wat prettig is in jouw geval.

Het is namelijk een erg persoonlijke keuze, lekkere geur. Ook de traditionele geurkaars is natuurlijk een optie. Van verwarmend vanille tot opwekkende pepermunt, ze zijn er in alle soorten en maten.

Parfum hier, parfum daar

Een andere vorm van geur aan je interieur geven is door middel van zogenaamde interieurparfum.Vrij nieuw in het assortiment maar erg handig in gebruik. Wij gebruiken hem vaak na een etentje met vrienden. Vaak blijft er dan de volgende dag een geur hangen die net niet fris is. Een interieurspray of parfum kan er dan voor zorgen dat alleen de leuke herinneringen aan de avond ervoor nog blijven, en de geur verdwijnt.

Nu we het toch over parfum hebben, een relatief nieuw artikel is ook het zogenaamde wasparfum. Dit zorgt ervoor dat je was niet alleen de vertrouwde geur van je wasverzachter en/of wasmiddel krijgt, maar dat je er een speciale touch aan kan geven. Wij zijn zelf fan van de sea breeze lucht. Dit zorgt er ’s ochtends voor dat wanneer wij op een regenachtige dag dat truitje over ons hoofd trekken, toch een blij gevoel krijgen. Juist, endorfine it is!

Meer weten over geur? Eerder hebben wij als eens geschreven over jouw onbewuste zucht naar gezonde lucht.

Onderschat de kracht van geur op je lichaam en geest zeker niet. Een fijne geur is essentieel om lekker in je vel te zitten en kan net dat extra beetje geluk geven op een dag dat het allemaal wat pittiger gaat. Bewust en onbewust ontspant je lichaam en je geest van de juiste geuren op het juiste moment.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide